Home / National / Doliu în muzica românească. Marcel Dragomir a murit. Ascultă cele mai cunoscute piese ale sale

Doliu în muzica românească. Marcel Dragomir a murit. Ascultă cele mai cunoscute piese ale sale

Compozitorul Marcel Dragomir s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de fiul său, Rareș, pe site-urile de socializare.

“Cu mare durere în inimă și în suflet, vă anunț pe toți cei care l-ați cunoscut și i-ați iubit muzica că minunatul om cu suflet de aur, tăticul meu scump, familist până în măduva oaselor, soț dedicat, tată și mare creator de muzică, a plecat la ceruri, acolo unde e albastru infinit.

Dumnezeu să-ți odihnească sufletul, să-ți lumineze calea și să te vegheze, tăticul meu scump și iubit!”, a scris Rares Dragomir pe pagina sa de Facebook.

Marcel Dragomir, unul din cei mai mari compozitori români ai ultimilor 40 de ani, a debutat în 1972, anul cu piesa “N-aștepta” (interpretată de celebrul Aurelian Andreescu), și până în prezent, a lansat zeci de șlagăre care au devenit melodii de referință ale muzicii ușoare românești. A lucrat cu foarte mulți interpreți de muzică ușoară cum ar fi Elena Cârstea, Corina Chiriac, Cornel Constantiniu, Emilia Dițu, Stela Enache, Mihaela Mihai, Mihaela Runceanu ș.a.

Cea mai productivă colaborare a compozitorului a fost însă cea cu Angela Similea. De la “Un albastru infinit” (1976) până la “Să mori de dragoste rănită” (1995), cei doi au lansat o serie de șlagăre ce au devenit adevărate bijuterii ale muzicii ușoare românești. O altă colaborare de succes a fost și cea cu Mirabela Dauer. Compozitorul a și lansat la Electrecord albume de autor cu Mirabela Dauer (“Nopți albe de dor” în 1989) și Angela Similea (“Un roman de iubire într-un albastru infinit” în 1998).

Sursa: libertatea.ro

Compozitorul Marcel Dragomir s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de fiul său, Rareș, pe site-urile de socializare. "Cu mare durere în inimă și în suflet, vă anunț pe toți cei care l-ați cunoscut și i-ați iubit muzica că minunatul om cu suflet de aur, tăticul meu scump, familist până în măduva oaselor, soț dedicat, tată și mare creator de muzică, a plecat la ceruri, acolo unde e albastru infinit. Dumnezeu să-ți odihnească sufletul, să-ți lumineze calea și să te vegheze, tăticul meu scump și iubit!", a scris Rares Dragomir pe pagina…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Victimele din clubul Colectiv, comemorate printr-un mars al tacerii, la un an de la tragedie. Peste 5.000 de oameni au fost la Colectiv, unde au depus flori si lumanari

Peste 5.000 de persoane au ...

Șoferii de care să te ferești: o mașină din opt provoacă accidente

Mașina puternică la volanul căreia ...

Totul despre noua lege! Conversia creditelor în franci elvețieni, pas cu pas

Zilele trecute, a fost adoptată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: