Home » National » Doliu în muzica românească. Marcel Dragomir a murit. Ascultă cele mai cunoscute piese ale sale

Doliu în muzica românească. Marcel Dragomir a murit. Ascultă cele mai cunoscute piese ale sale

Compozitorul Marcel Dragomir s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de fiul său, Rareș, pe site-urile de socializare.

„Cu mare durere în inimă și în suflet, vă anunț pe toți cei care l-ați cunoscut și i-ați iubit muzica că minunatul om cu suflet de aur, tăticul meu scump, familist până în măduva oaselor, soț dedicat, tată și mare creator de muzică, a plecat la ceruri, acolo unde e albastru infinit.

Dumnezeu să-ți odihnească sufletul, să-ți lumineze calea și să te vegheze, tăticul meu scump și iubit!”, a scris Rares Dragomir pe pagina sa de Facebook.

Marcel Dragomir, unul din cei mai mari compozitori români ai ultimilor 40 de ani, a debutat în 1972, anul cu piesa „N-aștepta” (interpretată de celebrul Aurelian Andreescu), și până în prezent, a lansat zeci de șlagăre care au devenit melodii de referință ale muzicii ușoare românești. A lucrat cu foarte mulți interpreți de muzică ușoară cum ar fi Elena Cârstea, Corina Chiriac, Cornel Constantiniu, Emilia Dițu, Stela Enache, Mihaela Mihai, Mihaela Runceanu ș.a.

Cea mai productivă colaborare a compozitorului a fost însă cea cu Angela Similea. De la „Un albastru infinit” (1976) până la „Să mori de dragoste rănită” (1995), cei doi au lansat o serie de șlagăre ce au devenit adevărate bijuterii ale muzicii ușoare românești. O altă colaborare de succes a fost și cea cu Mirabela Dauer. Compozitorul a și lansat la Electrecord albume de autor cu Mirabela Dauer („Nopți albe de dor” în 1989) și Angela Similea („Un roman de iubire într-un albastru infinit” în 1998).

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=OnwptADOYDo&w=420&h=315]

Sursa: libertatea.ro

Compozitorul Marcel Dragomir s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de fiul său, Rareș, pe site-urile de socializare. "Cu mare durere în inimă și în suflet, vă anunț pe toți cei care l-ați cunoscut și i-ați iubit muzica că minunatul om cu suflet de aur, tăticul meu scump, familist până în măduva oaselor, soț dedicat, tată și mare creator de muzică, a plecat la ceruri, acolo unde e albastru infinit. Dumnezeu să-ți odihnească sufletul, să-ți lumineze calea și să te vegheze, tăticul meu scump și iubit!", a scris Rares Dragomir pe pagina…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: