Home » Justitie » Penitenciarul, amendat pentru că a dat la deținuți pastă de dinți expirată

Penitenciarul, amendat pentru că a dat la deținuți pastă de dinți expirată

de Roxana NĂSTASĂ

Penitenciarul Vaslui s-a ales cu o amendă în valoare de 10.000 de lei, de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor, după ce deținuții au primit pastă de dinți expirată.

Controlul a fost efectuat în urma unei sesizări venite din partea unuia dintre cei privați de libertate, care s-a plâns că pasta de dinți primită gratuit din partea penitenciarului are termenul de valabilitate expirat și astfel i se pune în pericol sănătatea.

Reprezentanții Penitenciarului Vaslui susțin că au achiziționat pasta de dinți, aflată pe lista produselor de igienă acordate gratuit deținuților, respectând procedurile, primind din partea furnizorului declarația de conformitate, care atesta că respectivul produs ar fi valabil până în luna septembrie a acestui an.

„Este la fel ca atunci când un părinte cumpără de la un magazin un bun și-l dă propriilor copii, având încredere în marcajul de pe respectivul produs. Atunci când am luat act de reclamația făcută către CJPC, tot pentru a dovedi buna-credință, produsul a fost imediat oprit de la distribuție persoanelor din custodie, deși conform declarației suplimentare de conformitate acesta avea termenul de garanție septembrie 2015. Așa cum noi ne considerăm cumpărători de bună-credință ai unui produs, tot așa reiterăm și buna-credință a furnizorului, în condițiile în care legislația românească operează tot pe principiul bunei-credințe în raporturile juridice civile. Dar în final, instanța va dispune”, precizează un comunicat de presă remis de Penitenciarul Vaslui.

Cu toate că au plătit amenda, reprezentanți Penitenciarului Vaslui au contestat sancțiunea în instanță, dosarul aflându-se pe rolul Judecătoriei Vaslui.

de Roxana NĂSTASĂ Penitenciarul Vaslui s-a ales cu o amendă în valoare de 10.000 de lei, de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor, după ce deținuții au primit pastă de dinți expirată. Controlul a fost efectuat în urma unei sesizări venite din partea unuia dintre cei privați de libertate, care s-a plâns că pasta de dinți primită gratuit din partea penitenciarului are termenul de valabilitate expirat și astfel i se pune în pericol sănătatea. Reprezentanții Penitenciarului Vaslui susțin că au achiziționat pasta de dinți, aflată pe lista produselor de igienă acordate gratuit deținuților, respectând procedurile, primind din partea furnizorului declarația de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile