Home » Social » Au rămas fără alocații din cauza absențelor

Au rămas fără alocații din cauza absențelor

de Roxana NĂSTASĂ

Din cauza inconștienței copiilor care au lipsit de la cursuri, sute de familii din județ au rămas fără alocația de sprijin. Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui a dispus, conform legii, suspendarea alocației de susținere pentru 337 de familii, întrucât copiii lor au acumulat în primul semestru al acestui an școlar mai mult de 20 de absențe nemotivate.
Mai grav este faptul că, potrivit legii, în cazul familiilor cu mai mulți copii de vârstă școlară, dacă unul singur dintre ei înregistrează peste 20 de absențe nemotivate, alocația de susținere a familiei este diminuată sau suspendată la plată pentru toți.
Conform datelor oferite de reprezentanții AJPIS Vaslui, numărul copiilor din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei care au înregistrat absențe nemotivate crește considerabil de la an la an, tot mai mulți lăsându-și familiile fără acest ajutor bănesc timp de șase luni.
Familiile beneficiază de alocație pentru susținerea familiei în condițiile în care copiii frecventează fără întrerupere cursurile unei forme de învățământ și nu înregistrează absențe nemotivate care să conducă la scăderea sub opt a notei la purtare.
Conform legii, alocația de susținere a familiei se diminuează cu 20% pe o perioadă de trei luni în cazul în care cel puțin un copil al familiei înregistrează între 10 și 19 absențe nemotivate pe parcursul unui semestru. Alocațiile sunt diminuate cu 50% în situația în care cel puțin un copil înregistrează 20 de absențe nemotivate și în cazul în care se depășesc 20 de absențe, plata alocației pentru susținerea familiei se suspendă pe o perioadă de șase luni.
Acest tip de alocație se acordă în condițiile în care familiile care au în întreținere copii realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 530 de lei și nu dețin alte spații în afară de locuința de domicliu sau terenuri, autoturisme și bunuri a căror valoare netă de producție anuală depășește 2.500 euro.

de Roxana NĂSTASĂ Din cauza inconștienței copiilor care au lipsit de la cursuri, sute de familii din județ au rămas fără alocația de sprijin. Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui a dispus, conform legii, suspendarea alocației de susținere pentru 337 de familii, întrucât copiii lor au acumulat în primul semestru al acestui an școlar mai mult de 20 de absențe nemotivate. Mai grav este faptul că, potrivit legii, în cazul familiilor cu mai mulți copii de vârstă școlară, dacă unul singur dintre ei înregistrează peste 20 de absențe nemotivate, alocația de susținere a familiei este diminuată sau…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

2 comments

  1. mare brânză! mare alocaţie!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))99 ce glumă proastă! scăderea notei la purtare şi întreruperea alocaţiei mi se par nişte aberaţii. nu mai poate lumea de ele…!!

    • Lia, tu esti cam cu vaca. Cum mare branza? E vorba de o alocatie pentru familii nevoiase, si evident nu e mare branza pentru aceste familii pentru ca au nevoie. Cativa lei in plus sunt buni acolo. Mare branza o fi pentru tine.

%d blogeri au apreciat: