Home » News » Rusia va lua "contramăsuri" față de exercițiile NATO din Marea Neagră: "Aceste exerciții sunt un semnal alarmant, o PROVOCARE"

Rusia va lua "contramăsuri" față de exercițiile NATO din Marea Neagră: "Aceste exerciții sunt un semnal alarmant, o PROVOCARE"

Manevrele NATO organizate în Marea Neagră sunt „o provocare”, consideră Rusia, avertizând că va lua „contramăsurile necesare”, în contextul manevrelor la care participă nave din mai multe țări, inclusiv din România.

„Rusia va lua contramăsurile necesare ca reacție la suplimentarea prezenței militare NATO în Marea Neagră”, a declarat Aleksandr Grușko, ambasadorul rus la Alianța Nord-Atlantică, citat de Russia Today.

„Aceste exerciții sunt un semnal alarmant, o provocare care este departe de a garanta stabilitatea și a încuraja procesul de pace în Ucraina”, a afirmat, la rândul său, Aleksandr Lukașevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Alianța Nord-Atlantică a inițiat marți manevre navale de rutină în Marea Neagră. La exercițiu participă crucișătorul american USS Vicksburg, patru fregate – NCSM Fredericton (Canada), TCG Turgutreis (Turcia), ROS Regina Maria (România), ITS Aliseo (Italia) – nava de alimentare germană FGS Spessart și un submarin turc.

Sursa: mediafax.ro

Manevrele NATO organizate în Marea Neagră sunt "o provocare", consideră Rusia, avertizând că va lua "contramăsurile necesare", în contextul manevrelor la care participă nave din mai multe țări, inclusiv din România. "Rusia va lua contramăsurile necesare ca reacție la suplimentarea prezenței militare NATO în Marea Neagră", a declarat Aleksandr Grușko, ambasadorul rus la Alianța Nord-Atlantică, citat de Russia Today. "Aceste exerciții sunt un semnal alarmant, o provocare care este departe de a garanta stabilitatea și a încuraja procesul de pace în Ucraina", a afirmat, la rândul său, Aleksandr Lukașevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe. Alianța Nord-Atlantică a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: