Home » Administratie » "Dolce far niente" la Primăria Bârlad – Cum e viața după primarul care le dădea porecle funcționarilor

"Dolce far niente" la Primăria Bârlad – Cum e viața după primarul care le dădea porecle funcționarilor

de Simona MIHĂILĂ

Deși nu se pot referi la Marin Bunea ca la „domnul primar”, angajații Primăriei Bârlad sunt foarte mulțumiți cu edilul-șef interimar și savurează la cote maxime perioada de relaxare instalată după 12 ani de încordare. „Fripturică”, „Linge-Blide”, „Papă-Tot” sau „Beculeț” sunt câțiva dintre șefii de sevicii pe care Constantinescu adora să nu le spună pe numele real.

Marin Bunea, primarul interimar al Bârladului, nu are „lipici” la funcționarii din primărie. După o săptămână și jumătate de când și-a intrat în atribuții, Bunea nu a reușit să fie „asimilat” funcției de prim-gospodar. Mulți angajați din instituție nu s-au obișnuit deocamdată cu schimbarea, așa încât ei se referă la Marin Bunea ca la viceprimar, funcție pe care acesta a deținut-o vreme de doi ani.

„Vicele este?”; „Sa vedem ce spune vicele”; „M-a chemat viceprimarul”; „A intrat la domnu’ vice”, iată câteva dintre expresiile folosite de angajați atunci când se referă la Bunea.

De altfel, nici n-ar fi prea ușor ca noul rol al fostului viceprimar să intre foarte bine în „conștiența publică”, întrucât prezența lui este una foarte discretă, ca să folosim un eufemism.

Mai ales, prin comparație cu începuturile în funcție ale ex-primarului demisionar Constantin Constantinescu, perioadă pe care cei mai mulți dintre cei care erau atunci în primărie o rememorează ca pe un coșmar.

Sunt de notorietate flăcările pe care fostul edil- șef le scotea pe nări – mai cu seamă în campania electorală dinaintea primului mandat – în legătură cu funcționarii din primărie, pe care, în calitatea sa de fost coleg (Constantinescu a fost funcționar la primărie înainte de ’89), pretindea că cel mai mult le place să stea degeaba, decât să muncească.

Calificări de genul „Serviciul de plimbat hârtii”, porecle date unor șefi de servicii după cum îi percepea el însuși („Fripturică”, „Papă-Tot”, „Linge-Blide”, „Inginerul Beculeț”, „Limbă”, „Umflatul”, „Urechilă”, „Picioare – lungi”, „Comunistul”  etc.) sunt blânde față de amenințările din campanie. Bârlădenilor nemulțumiți de prestația funcționarilor le-au mers la inimă, de exemplu, promisiunile lui Titi: că va monta uși transparente la birourile din primărie sau că va instala camere de luat vederi pentru a-i dezobișnui pe funcționari „să stea la cafele” și la făcut schimb de „rețete de prăjituri” și multe asemenea glumițe care au avut mare priză la public, la momentul respectiv și pe care „omul cu carnețelul” (deputatul Adrian Solomon) și le nota conștiincios, la semnalul cu degetul dat de Constantinescu.

Funcționarii din primărie nu au uitat nimic din toate acestea, așa că profită cât pot de această perioadă de „dolce far niente”, instalată de când Bunea decorează fotoliul de primar.

Post Scriptum: de când Titi nu mai este la comandă, ușile birourilor lui „Fripturică”, „Beculeț” & company sunt ferecate. Bârlădenii care au treburi urgente pot da de ei „pe teren”!

de Simona MIHĂILĂ Deși nu se pot referi la Marin Bunea ca la "domnul primar", angajații Primăriei Bârlad sunt foarte mulțumiți cu edilul-șef interimar și savurează la cote maxime perioada de relaxare instalată după 12 ani de încordare. "Fripturică", "Linge-Blide", "Papă-Tot" sau "Beculeț" sunt câțiva dintre șefii de sevicii pe care Constantinescu adora să nu le spună pe numele real. Marin Bunea, primarul interimar al Bârladului, nu are "lipici" la funcționarii din primărie. După o săptămână și jumătate de când și-a intrat în atribuții, Bunea nu a reușit să fie "asimilat" funcției de prim-gospodar. Mulți angajați din instituție nu s-au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

6 comments

  1. „voi aveti ideea de ceea ce se numeste LIMBA ROMANA” – uite omul care intelege „ideea” cu limba romana

  2. Fripturică”, “Linge-Blide”, “Papă-Tot” sau “Beculeț” sunt câțiva dintre șefii de sevicii pe care Constantinescu adora să nu le spună pe numele real. Bai fratilor, voi aveti ideea de ceea ce se numeste LIMBA ROMANA?

  3. bagati tartanul la puscarie impreuna si cu bronzatul ala de solomon.scoateti ciuma rosie din oras!!!!!

  4. SECHESTRU PE AVERE !
    PUSCARIE CU EXECUTARE !

  5. Culmea ipocriziei si cu fostul primar Titi Tartanescu , de ciuda ca avea porecla de la nastere „TARTANUL” se razbuna in stilul lui tiganesc pe subalterni cu porecle…radea harbul de oala sparta =)))))