Home » Social » Încă o tură de ajutoare alimentare la Bârlad

Încă o tură de ajutoare alimentare la Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Din cauză că mulți bârlădeni nu și-au ridicat pachetele, acestea vor fi redistribuite, așa încât, la final, mulți se vor alege cu o porție dublă de alimente.

După împărțirea ajutoarelor alimentare distribuite prin Ministerul Fondurilor Europene, la Bârlad, 1.600 de persoane nu s-au prezentat pentru a-și ridica pachetele. Prin urmare, alimentele vor fi redistribuite, începând chiar de astăzi.
De redistribuirea alimentelor beneficiază toate categoriile care au figurau inițial pe listă, cu specificația că persoanele care nu au venit să-și ridice pachetele în prima etapă, între 6 ianuarie și 21 februarie, nu vor primi decât o singură dată aceste alimente, așa cum prevede O.G. 80/2014.
„Joi și vineri, vom distribui câte două pachete asistaților social cu venit minim garantat, și celor care beneficiază de ajutoare pentru sprijin familial. Marți și miercuri vor primi alimentele șomerii și pensionarii cu venituri până-n 400 de lei, iar săptămâna viitoare, joi și vineri, persoanele cu handicap și alte categorii prevăzute de lege. Până pe 20 martie, dorim să distribuim toate pachetele care sunt acum în incinta Centrului de Afaceri”, a declarat Dorin Apostol, reprezentantul Administrației Publice pentru programul POAD 2014.
Pentru ca distribuirea alimentelor sa fie cât se poate de legală, fiecare categorie de beneficiari va trebui să prezinte anumite acte. Astfel, beneficiarii venitului minim garantat ca și persoanele cu alocații pentru sprijin familial să aibă asupra lor adeverințe de la Direcția de Asistență Socială, șomerii vor trebui să prezinte carnetul vizat la zi și o copie a extrasului de cont care să dovedească valoarea indemnizației, persoanele cu handicap vor prezenta actele care fac dovada handicapului grav sau accentuat, iar pensionarii vor veni cu originalul și copia cuponului de pensie pe luna februarie, plus copie după actul de identitate.
Toate produsele care trebuie redistribuite sunt în termenul de garanție iar unele dintre alimente expiră cel mai devreme în luna mai, altele expiră anul viitor.
Reprezentanții administrației locale sfătuiesc populația să se încadreze strict în programul menționat, altfel nu vor beneficia de redistribuirea alimentelor.

de Mihaela NICULESCU Din cauză că mulți bârlădeni nu și-au ridicat pachetele, acestea vor fi redistribuite, așa încât, la final, mulți se vor alege cu o porție dublă de alimente. După împărțirea ajutoarelor alimentare distribuite prin Ministerul Fondurilor Europene, la Bârlad, 1.600 de persoane nu s-au prezentat pentru a-și ridica pachetele. Prin urmare, alimentele vor fi redistribuite, începând chiar de astăzi. De redistribuirea alimentelor beneficiază toate categoriile care au figurau inițial pe listă, cu specificația că persoanele care nu au venit să-și ridice pachetele în prima etapă, între 6 ianuarie și 21 februarie, nu vor primi decât o singură dată…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: