Home » Sanatate » Moarte suspectă!

Moarte suspectă!

de Răzvan CĂLIN

Polițiștii bârlădeni așteaptă rezultatul necropsiei pentru a elucida cazul decesului bătrânului de 83 de ani, care a decedat la scurt timp după ce a fost examinat la spitalul din Bârlad.

Cazul octogenarului din Bârlad, care a decedat pe stradă, la scurt timp după ce a fost examinat la spitalul din localitate, a intrat în atenția polițiștilor. Aceștia încearcă să stabilească dacă există persoane ce se fac vinovate de decesul bătrânului sau care (din neglijență sau nu) au „contribuit” la înrăutățirea stării de sănătate a acestuia. Practic, în momentul de față, elucidarea acestui caz atârnă de rezultatul examenului medico-legal.

„Așteptăm efectuarea necropsiei și, ulterior, să ni se transmită concluziile medicilor specialiști. Totul este legat de această etapă edificatoare pentru ancheta declanșată. În cazul în care necropsia va evidenția eventuale legături de cauzalitate între decesul bătrânului și examinarea medicală, atunci vom proceda în consecință. Dar, deocamdată, așteptăm să vedem ce va spune necropsia care este hotărâtoare pentru derularea cercetărilor”, ne-a declarat comisarul-șef Vasile Chelaru, comandantul Poliției Bârlad.

Șeful polițiștilor bârlădeni ne-a mai spus că, cel puțin până în momentul de față, nimeni din familia bătrânului decedat nu a depus plângere împotriva medicilor sau spitalului din localitate.

În după-amiaza zilei de 9 martie, Gheorghe Covalic, în vârstă de 83 de ani, din satul Unțești, comuna Bogdănești, a murit pe o stradă din localitate, la scurt timp după ce fusese consultat de medicii Unității Primire Urgențe (UPU), din cadrul Spitalului municipal de urgență „Elena Beldiman”. Într-o primă fază, bătrânul a fost adus la spitalul din Bârlad cu o ambulanță. După ce a fost consultat de medicii de la UPU, acesta a fost diagnosticat cu pneumonie interstițială acută și i s-a recomandat să urmeze un tratament medical la domiciliu. Din păcate, la circa trei sferturi de oră după ce a părăsit spitalul, bătrânul a fost găsit decedat pe strada Mihai Eminescu din Bârlad. Din cercetările polițiștilor, se pare că bătrânul urma să se întâlnească acolo cu fiul său. Din motive încă neelucidate, omului i s-a făcut rău și a decedat, în ciuda eforturilor  de a-l resuscita depuse de medicii de pe ambulanța sosită la fața locului.

de Răzvan CĂLIN Polițiștii bârlădeni așteaptă rezultatul necropsiei pentru a elucida cazul decesului bătrânului de 83 de ani, care a decedat la scurt timp după ce a fost examinat la spitalul din Bârlad. Cazul octogenarului din Bârlad, care a decedat pe stradă, la scurt timp după ce a fost examinat la spitalul din localitate, a intrat în atenția polițiștilor. Aceștia încearcă să stabilească dacă există persoane ce se fac vinovate de decesul bătrânului sau care (din neglijență sau nu) au „contribuit” la înrăutățirea stării de sănătate a acestuia. Practic, în momentul de față, elucidarea acestui caz atârnă de rezultatul examenului…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 votes)

About Razvan Calin

2 comments

  1. ca spitalul din barlad este o cocina nu este un lucru nou,un focar de infectie,personal prost calificat,medici spagari si curvari.adevarate orgii sexuale in acest asa zis spital.
    din pacate rudele decedatului nu au puterea materiala si educatia necesara sa ii dea in judecata pe acesti nenorociti/caini

  2. Nu inteleg cum nimeni din conducerea acestui spital nu intervine la acest UPU. Dupa ce astepti la usa compartimentului enorm de ti se face rau pe hol – nimeni nu vede/aude , nici macar cand intri la consultatie nu gasesti angajati bine pregatiti . Cu medici aroganti si asistente absolvente la Casa de Cultura ….

%d blogeri au apreciat: