Home » Justitie » Papp se lasă așteptat pentru soluționarea dosarului de trafic de minore

Papp se lasă așteptat pentru soluționarea dosarului de trafic de minore

de Marian MOCANU

Martor în dosarul „Fetițe pentru fotbaliști”, Paul Papp a absentat și de această dată de la proces, trimițând o cerere de amânare motivată că în aceeași zi avea loc semifinala Cupei României, competiție în care este angrenată și echipa la care este titular de drept. Este a treia oară când fostul fotbalist a SC Vaslui lipsește motivat de la procesul care a demarat cu aproape un an în urmă.

Doi dintre foștii fotbaliștii ai Sporting Club Vaslui, Silviu Bălace și Paul Papp, sunt implicați într-un dosar de trafic de minore, în calitate de martori. Dacă Bălace a venit de la primul termen la care a fost citat pentru a depune mărturie în fața judecătorilor, Paul Papp a ajuns la a patra „convocare”, asta după ce în primele trei rânduri a absentat nemotivat.

În luna ianuarie, internaționalul român era plecat împreună cu echipa sa de club, SCS București, fostă Steaua, în cantonament în Spania, pentru ca, la a doua citare, să motiveze că este convocat la echipa națională de fotbal, în vederea susținerii unor meciuri amicale.

Ieri, Papp a lipsit din nou, având, și de această dată, o scuză întemeiată, motivând că în aceea și echipa la care evoluează ca titular incontestabil în centrul apărării urma să susțină un meci de fotbal foarte important, semifinala Cupei României, în compania formației Astra Giurgiu.

Din cauza absenței de la audieri a fotbalistului, dosarul în care vasluienii Viorel Rusu și Carlo Grasu sunt acuzați de trafic de minore, a suferit o nouă amânare, până pe data de 25 martie, când se speră că se va încheia cercetarea judecătorească și, ulterior, stabilirea sentințelor.

Paul Papp este singurul martor rămas de audiat în dosar, restul, circa zece persoane fiind prezenți la termenele anterioare de judecată.

Reamintim că, la începutul anului trecut, procurorii DIICOT l-au arestat pe Viorel Rusu sub acuzația de trafic de minore, un alt inculpat, Carlo Grasu, fiind cercetat în stare de libertate.

Rusu este acuzat că ar fi racolat eleve minore de prin liceele vasluiene, pe care le convingea ca, fie de bună voie, fie prin amenințări, să se prostitueze și, împreună cu complicele său, le furnizau și clienți, unii din lumea bună a Vasluiului. Partidele de sex se desfășurau fie la locuințele celor doi proxeneți, fie în apartamente închiriate special, dar și la domiciliul „clientului” sau în camere de motel. Ulterior, fetele erau trimise la bordeluri din străinătate, respectiv din Irlanda sau Elveția, rețeaua de prostituție a celor doi, Rusu și Grasu, funcționând aproape trei ani, până ce pe fir au intrat procurorii DIICOT.

de Marian MOCANU Martor în dosarul „Fetițe pentru fotbaliști”, Paul Papp a absentat și de această dată de la proces, trimițând o cerere de amânare motivată că în aceeași zi avea loc semifinala Cupei României, competiție în care este angrenată și echipa la care este titular de drept. Este a treia oară când fostul fotbalist a SC Vaslui lipsește motivat de la procesul care a demarat cu aproape un an în urmă. Doi dintre foștii fotbaliștii ai Sporting Club Vaslui, Silviu Bălace și Paul Papp, sunt implicați într-un dosar de trafic de minore, în calitate de martori. Dacă Bălace a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: