Home » National » Tipul de pește considerat o adevărată bombă ecologică, dar toată lumea îl consumă

Tipul de pește considerat o adevărată bombă ecologică, dar toată lumea îl consumă

La origine, Pangasius, este un pește oceanic, care prin manipulare genetică a fost făcut pentru a se adapta în apele dulci ale fluviului Mekong din Vietnam. Această măsură a fost luată în speranța că acest pește poate ecologiza apele celui mai poluat fluviu din lume.

În jurul acestui pește s-au născut adevărate controverse și dezbateri. Cei mai mulți dintre specialiști susțin că testele de laborator au demonstrat că Pangasiusul a devenit o adevărată bombă pentru sănătatea omului. Din cază că își duce viața într-o apă care este contaminată cu deșeuri toxice, dejecții chimice și alte substanțe poluante, Pangasiusul pe care îl găsit atât de ieftin în rafturile magazinelor nu aduce niciun beneficiu sănătății, ci din contră provoacă doar probleme serioase sănătății, scrie efemeride.ro.
Cu toate acestea, încă nu există o lege care să stopeze comercializarea sa. Oamenii de pe întregul mapamond îl cumpără pentru că nu are oase și gustul său neutru este plăcut. În plus, prețul de vânzare la raft al acestui tip de pește este unul scăzut. Pe de cealaltă parte, adevăratul preț pe care trebuie să-l plătească cei care îl consumă se măsoară în diferite boli, contaminarea cu metale grele sau chiar otrăvirea.
Acum câțiva ani, s-a declanșat un întreg scandal mediatic cu privire la Pangasius. S-au adus nenumărate argumente împotriva consumului acestui tip de pește. S-a spus că peștele este o adevărată bombă ecologică și că se hrănește doar cu pești morți, deșeuri și chiar excremente.

Pentru că cererea la nivel mondial a crescut considerabil, peștii sunt injectați cu hormoni de creștere, fapt pentru care ajunge la maturitate de 4 ori mai repede față de mediul său natural.

Sursa: realitatea.net

La origine, Pangasius, este un pește oceanic, care prin manipulare genetică a fost făcut pentru a se adapta în apele dulci ale fluviului Mekong din Vietnam. Această măsură a fost luată în speranța că acest pește poate ecologiza apele celui mai poluat fluviu din lume. În jurul acestui pește s-au născut adevărate controverse și dezbateri. Cei mai mulți dintre specialiști susțin că testele de laborator au demonstrat că Pangasiusul a devenit o adevărată bombă pentru sănătatea omului. Din cază că își duce viața într-o apă care este contaminată cu deșeuri toxice, dejecții chimice și alte substanțe poluante, Pangasiusul pe care…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Asta se stia demult…pangasus este un peste cancerigen

%d blogeri au apreciat: