Home » Sanatate » Bolile rușinoase nu-i ocolesc pe vasluieni

Bolile rușinoase nu-i ocolesc pe vasluieni

de Roxana NĂSTASĂ

Deși în ultima vreme incidența bolilor cu transmitere sexuală este în descreștere, se pare că, sifilisul și gonoreea, două dintre cele mai cunoscute astfel de boli rămân de actualitate în județul nostru.

Așa se face că, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, de la începutul acestui an, s-au înregistrat încă nouă cazuri de gonoree și unul de sifilis. Lipsa educației sexuale adecvate este principala cauză a acestor îmbolnăviri, cei care nu s-au protejat având acum de suferit.
Anul trecut, la cabinetele de specialitate au fost diagnosticate cu sifilis doar 18 persoane, față de 45 câte au fost în 2013 și, tot în 2014 au fost descoperite 45 de persoane cu gonoree față de 84 câte au fost în 2013.
„Cazurile luate în evidență s-au înregistrat cu precădere la persoane necăsătorite care întrețin raporturi sexuale cu persoane cunoscute întâmplător. Pentru a preveni bolile venerice se recomandă utilizarea prezervativului sau evitarea relațiilor sexuale întâmplătoare și a partenerilor multipli”, a declarat Mihaela Topliceanu, purtător de cuvânt al DSP Vaslui.
În cazul în care există suspiciuni că a fost contactată o boală venerică, medicii recomandă evitarea automedicației și prezentarea la medic pentru stabilirea diagnosticului și a conduitei terapeutice.

de Roxana NĂSTASĂ Deși în ultima vreme incidența bolilor cu transmitere sexuală este în descreștere, se pare că, sifilisul și gonoreea, două dintre cele mai cunoscute astfel de boli rămân de actualitate în județul nostru. Așa se face că, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, de la începutul acestui an, s-au înregistrat încă nouă cazuri de gonoree și unul de sifilis. Lipsa educației sexuale adecvate este principala cauză a acestor îmbolnăviri, cei care nu s-au protejat având acum de suferit. Anul trecut, la cabinetele de specialitate au fost diagnosticate cu sifilis doar 18 persoane, față de 45 câte…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: