Home » Justitie » După 13 furturi și o tâlhărie – Tartorul hoților din Bârlad vrea în libertate

După 13 furturi și o tâlhărie – Tartorul hoților din Bârlad vrea în libertate

de Marian MOCANU

* Sergiu Batistă a înspăimântat Bârladul prin spargerile de locuințe și autoturisme, operate împreună cu fiul său și cu alți doi pungași.

Sergiu Batistă, șeful unei bande de hoți din Bârlad în care-l cooptase inclusiv pe fiul său minor, Ionuț, ar vrea să fie eliberat sub control judiciar, deși e perfect conștient că nu s-a limitat la a fura, ci a și tâlhărit.

Magistrații Tribunalului Vaslui au respins, ieri, contestația formulată de acesta împotriva deciziei de menținere a arestului preventiv formulată de judecătorii bârlădeni. Sergiu Batistă, în vârstă de 41 ani, a fost reținut de polițiștii bârlădeni chiar în preajma Crăciunului trecut, alături de alte patru persoane: Ionuț Lupu, de 27 ani, Costel Bordeianu, de 18 ani, Ionuț Batista, de 15 ani și Dragoș Teletin de 31 ani, toți din Bârlad.

În sarcina lor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au reținut nu mai puțin de 13 infracțiuni de furt calificat și una de tâlhărie. Furturile de care sunt acuzați cei cinci bârlădeni au fost comise în vara anului trecut, aceștia pătrunzând pe timp de noapte în locuințe de pe raza municipiului Bârlad de unde furau tot ce le cădea la mână, de la biciclete, telefoane mobile, cabluri, ori truse de unelte, până la dvd-uri, televizoare, tablete PC, bijuterii sau bani, prejudiciul total depășind suma de 35.000 lei.

Gașca lui Batistă nu se dădea în lături nici de la spargeri din autovehicule, de unde au sustras mai multe telefoane mobile, carduri bancare, bijuterii și o poșetă, prejudiciul cauzat prin comiterea infracțiunii de furt fiind de aproximativ 3.500 lei.

În iulie, cu ocazia unuia dintre furturi, hoții au fost surprinși de propietarul locuinței, care a încercat să-i împiedice să dispară cu telefonul mobil găsit în locuință, însă a fost lovit cu pumnul de unul dintre hoți, drept pentru care procurorii bârlădeni au deschis dosar penal pe numele lui Sergiu Batistă și a complicilor acestuia și pentru infracțiuneade tâlhărie, infracțiune pedepsită cu până la 5 ani de închisoare. Cu toate că este conștient de gravitatea acuzațiilor, Sergiu Batistă a făcut cerere de schimbare a măsurii arestului preventiv cu o altă măsură mai ușoară, cea a controlului judiciar sau arest la domiciliu, cerere respinsă de judecătorii bârlădeni la sfârșitul lui februarie.

Împotriva acestei decizii, Sergiu Batistă făcut contestație, la rândul ei aceasta fiind respinsă ieri, luni, 16 martie, de magistrații Tribunalului Vaslui.

În consecință, tartorul hoților din Bârlad, cum singur se autointitula, Sergiu Batistă, va fi judecat în stare de arest pentru infracțiunile de furt calificat și tâlhărie, acesta riscând o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare cu executarea pedepsei.

de Marian MOCANU * Sergiu Batistă a înspăimântat Bârladul prin spargerile de locuințe și autoturisme, operate împreună cu fiul său și cu alți doi pungași. Sergiu Batistă, șeful unei bande de hoți din Bârlad în care-l cooptase inclusiv pe fiul său minor, Ionuț, ar vrea să fie eliberat sub control judiciar, deși e perfect conștient că nu s-a limitat la a fura, ci a și tâlhărit. Magistrații Tribunalului Vaslui au respins, ieri, contestația formulată de acesta împotriva deciziei de menținere a arestului preventiv formulată de judecătorii bârlădeni. Sergiu Batistă, în vârstă de 41 ani, a fost reținut de polițiștii bârlădeni…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: