Home / Sanatate / Fetiță de 10 ani: supradoză cu pastile!

Fetiță de 10 ani: supradoză cu pastile!

O fetiță de 10 ani, din Bârlad, a fost adusă la spital după ce a înghițit involuntar câteva pastile de metoclopramid. Incidentul s-a petrecut vineri, 13 martie, la ora 21.20. Părinții fetei au adus-o la camera de gardă de la secția Pediatrie a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, după ce au aflat că micuța înghițise accidental niște pastile.

„Doza înghițită întâmplător de fetiță, din fericire, nu i-a afectat starea de sănătate. Medicii pediatri nu au considerat necesare spălăturile gastrice, ci doar au perfuzat-o. Starea fetiței fiind bună, aceasta a fost externată în aceeași seară”, a declarat Adrian Gheorghiu, responsabil mass-media la Spitalul „Elena Beldiman”.
Deși medicii au atras în repetate rânduri atenția părinților de a ține medicamentele într-un loc special, în care aceștia să nu poată ajunge, nu întotdeauna sfaturile le sunt respectate.
Medicamentul ingerat involuntar de fetița din Bârlad, poate avea reacții adverse destul de serioase asupra organismului, chiar în cantitățile prescrise de medici. Printre acestea sunt somnolența, agitația, spasmele faciale, mișcările involuntare, alergii periculoase, și rar șocul anafilactic. (Mihaela NICULESCU)

O fetiță de 10 ani, din Bârlad, a fost adusă la spital după ce a înghițit involuntar câteva pastile de metoclopramid. Incidentul s-a petrecut vineri, 13 martie, la ora 21.20. Părinții fetei au adus-o la camera de gardă de la secția Pediatrie a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, după ce au aflat că micuța înghițise accidental niște pastile. „Doza înghițită întâmplător de fetiță, din fericire, nu i-a afectat starea de sănătate. Medicii pediatri nu au considerat necesare spălăturile gastrice, ci doar au perfuzat-o. Starea fetiței fiind bună, aceasta a fost externată în aceeași seară”, a declarat Adrian Gheorghiu, responsabil mass-media…

Review Overview

About Simona Vasile

x

Check Also

Bărbatul care și-a omorât concubina, în stare critică la spital după ce a făcut infarct

Bărbatul din Pădureni care și-a ...

Bărbat dus în stare gravă la spital după ce a fost surprins de un incendiu într-o garsonieră din Vaslui

Un bărbat de 44 de ...

Patru experți internaționali vor verifica modul în care și-au făcut treaba autoritățile sanitare veterinare vasluiene în privința PPC

Probă de foc pentru autoritățile ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: