Home » Invatamant » Șahiștii de la "Iacov Antonovici", mândria școlii

Șahiștii de la "Iacov Antonovici", mândria școlii

Patru elevi de la Școala „Iacov Antonovici” (Școala 8) Bârlad s-au întors din Turneul Internațional de Șah „Cupa Moldovei”, desfășurat la începutul lunii, cu un rezultat demn de laudă.
Bogdan Bîgu, clasa a II-a, Sebastian Postolache, clasa a III-a, Mădălina Miriam Petrov și Daria Ștefăniță, amândouă eleve în clasa a IV-a, au reușit să acumuleze 15,5 puncte obținând astfel, pentru școala lor, o binemeritată mențiune.
Fără doar și poate, satisfacția cea mai mare, în afară de micuții concurenți, au avut-o cei care i-au pregătit, respectiv profesorii: Carmen Bighiu, Mariana Florescu și Lucian Stoica. Succesul este cu atât mai însemnat cu cât echipa de la Școala nr. 8 a depășit, prin acest rezultat, multe echipe care au în planul de învățământ șahul drept obiect de studiu.
„Competiția, ajunsă la cea de-a XV-a ediție, a fost una destul de dificilă. Au fost înscrise 33 de echipe, a câte patru elevi (doi băieți și dăuă fete). Elevii noștri au întâlnit echipe foarte puternice, unii fiind deja campioni naționali la grupa lor de vârstă”, a declarat pentru Est News, profesorul Carmen Bighiu, cea care i-a și însoțit pe copii de la „Iacov Antonovici”.
Această ediție a Turneului Internațional de Șah ”Cupa Moldovei” a fost organizată de Asociația Județeană de șah și Școala ”B. P. Hașdeu” Iași. (S.M.)

Patru elevi de la Școala "Iacov Antonovici" (Școala 8) Bârlad s-au întors din Turneul Internațional de Șah "Cupa Moldovei", desfășurat la începutul lunii, cu un rezultat demn de laudă. Bogdan Bîgu, clasa a II-a, Sebastian Postolache, clasa a III-a, Mădălina Miriam Petrov și Daria Ștefăniță, amândouă eleve în clasa a IV-a, au reușit să acumuleze 15,5 puncte obținând astfel, pentru școala lor, o binemeritată mențiune. Fără doar și poate, satisfacția cea mai mare, în afară de micuții concurenți, au avut-o cei care i-au pregătit, respectiv profesorii: Carmen Bighiu, Mariana Florescu și Lucian Stoica. Succesul este cu atât mai însemnat cu…

Review Overview

User Rating: 4.25 ( 1 votes)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: