Home » National » SUA acuză Rusia de reprimarea minorităților etnice din Crimeea și promite continuarea sancțiunilor

SUA acuză Rusia de reprimarea minorităților etnice din Crimeea și promite continuarea sancțiunilor

Washingtonul a acuzat luni Moscova de reprimarea populațiilor minoritare din Crimeea și a promis continuarea sancțiunilor impuse Rusiei în urma anexării acestei peninsule ucrainene acum un an, relatează agenția rusă Tass, în pagina electronică.

„În cursul anului trecut, Rusia a fost implicată într-o reprimare masivă a minorităților naționale din Crimeea, inclusiv a tătarilor”, ai căror membri au fost forțați „să fugă sau să se ascundă”, a acuzat purtătoarea de cuvânt a Departamentului american de Stat, Jennifer Psaki.

„Aceste acte sunt inacceptabile și cerem Rusiei să nu comită alte încălcări”, a adăugat ea, dând asigurări, totodată, că „poziția noastră cu privire la Crimeea nu s-a schimbat”.

„În contextul în care Rusia încearcă să justifice în mod cinic (…) «eliberarea» Crimeei, noi reafirmăm că sancțiunile impuse (ca urmare a anexării) Crimeei vor rămâne în vigoare atâta timp cât va continua ocupația” rusă, a anunțat Psaki.

Sursa: mediafax.ro

 

Washingtonul a acuzat luni Moscova de reprimarea populațiilor minoritare din Crimeea și a promis continuarea sancțiunilor impuse Rusiei în urma anexării acestei peninsule ucrainene acum un an, relatează agenția rusă Tass, în pagina electronică. "În cursul anului trecut, Rusia a fost implicată într-o reprimare masivă a minorităților naționale din Crimeea, inclusiv a tătarilor", ai căror membri au fost forțați "să fugă sau să se ascundă", a acuzat purtătoarea de cuvânt a Departamentului american de Stat, Jennifer Psaki. "Aceste acte sunt inacceptabile și cerem Rusiei să nu comită alte încălcări", a adăugat ea, dând asigurări, totodată, că "poziția noastră cu privire…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: