Home / World / Alegerile din Israel: Benjamin Netanyahu revendică victoria partidului său

Alegerile din Israel: Benjamin Netanyahu revendică victoria partidului său

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a revendicat, marți seara, “o mare victorie” a partidului său Likud în alegerile parlamentare anticipate din Israel, relatează le Figaro, în pagina electronică.

“Împotriva oricărei așteptări: o mare victorie pentru Likud, o mare victorie pentru tabăra națională condusă de Likud, o mare victorie pentru poporul israelian”, a postat Netanyahu pe contul său de Twitter.

Partidul Likud (dreapta), al premierului Benjamin Netanyahu, se clasează pe primul loc în urma scrutinului parlamentar din Israel, devansând alianța politică de centru-stânga Uniunea Sionistă, potrivit sondajelor realizate la ieșirea de la urne.

Potrivit unui sondaj prezentat de postul Channel 2, partidul Likud este creditat cu 28 de locuri în Parlamentul de 120 de locuri, iar alianța politică Uniunea Sionistă (centru-stânga) – condusă de liderul Partidului Muncii (stânga), Isaac Herzog, și de liderul Hatnua (centru-stânga), Tzipi Livni, – ar obține 27 de locuri.

Lista Arabă Unită (a etnicilor arabi din Israel) se clasează pe locul al treilea, cu 13 locuri în Knesset, urmată de formațiunea laică de centru Yesh Atid, cu 12 locuri, și de partidul Kulanu (centru), cu 10 locuri.

Partidul religios de dreapta Bayit Yehudi (Căminul Evreiesc) este creditat cu opt locuri, Shas (ultraortodox) cu șapte, formațiunea Iudaismul Unit al Torei ar urma să aibă șase membri în Knesset, iar Meretz (ecologist, stânga), cinci.

Prezența la urne a fost de aproximativ 70 la sută dintre alegători.

Sursa; mediafax.ro

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a revendicat, marți seara, "o mare victorie" a partidului său Likud în alegerile parlamentare anticipate din Israel, relatează le Figaro, în pagina electronică. "Împotriva oricărei așteptări: o mare victorie pentru Likud, o mare victorie pentru tabăra națională condusă de Likud, o mare victorie pentru poporul israelian", a postat Netanyahu pe contul său de Twitter. Partidul Likud (dreapta), al premierului Benjamin Netanyahu, se clasează pe primul loc în urma scrutinului parlamentar din Israel, devansând alianța politică de centru-stânga Uniunea Sionistă, potrivit sondajelor realizate la ieșirea de la urne. Potrivit unui sondaj prezentat de postul Channel 2, partidul…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa mai ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din Ungaria ...

The New York Times anunță că o susține pe Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din SUA

Cotidianul The New York Times anunță ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: