Home » Social » Amenzi usturătoare pentru lipsa trusei de prim-ajutor

Amenzi usturătoare pentru lipsa trusei de prim-ajutor

În Vaslui au fost aplicate amenzi în valoare de 12.000 de lei firmelor care nu au luat în serios această obligație legală.

Firmele care nu au la fiecare punct de lucru o trusă de prim-ajutor riscă amenzi usturătoare. Numai anul trecut, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui a aplicat 34 de sancțiuni, din care amenzi în valoare de 12.000 de lei. Valoarea amenzilor este cuprinsă între 3.000 și 6.000 de lei.
Conform legii, trusa sanitară se compune dintr-o cutie din material plastic, cu colțuri și muchii rotunjite, în care sunt depozitate instrumente și materiale sanitare, medicamente si materiale diverse.
Cutia trusei trebuie să asigure etanșeitatea corespunzătoare pentru protejarea conținutului față de praf și umezeală; să fie inscripționată vizibil de la o distanță de minimum 5 metri, cu denumirea produsului și a furnizorului sau, după caz, a producatorului; să permită vizualizarea conținutului sau să aibă inscripționată lista conținutului; să fie dimensionată si compartimentată corespunzător, în vederea depozitării și asigurării integritații componentelor. În ceea ce privește conținutul, sunt nu mai putin de 28 de articole obligatorii, a căror calitate trebuie verificată și certificată în conformitate cu prevederile în vigoare privind evaluarea conformității de către organele abilitate ale Ministerului Sănatății și Familiei. Printre acestea: dispozitiv respirație gură-gură; Pipa Guedel; plasturi, fașă, tifon, vată, mănuși, bandaje, comprese sterile, spirt, iod, deschizător de gură, garou etc. (Ionuț PREDA)

În Vaslui au fost aplicate amenzi în valoare de 12.000 de lei firmelor care nu au luat în serios această obligație legală. Firmele care nu au la fiecare punct de lucru o trusă de prim-ajutor riscă amenzi usturătoare. Numai anul trecut, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui a aplicat 34 de sancțiuni, din care amenzi în valoare de 12.000 de lei. Valoarea amenzilor este cuprinsă între 3.000 și 6.000 de lei. Conform legii, trusa sanitară se compune dintr-o cutie din material plastic, cu colțuri și muchii rotunjite, în care sunt depozitate instrumente și materiale sanitare, medicamente si materiale diverse. Cutia trusei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: