Home » Justitie » Doctorițele șpăgare vor număra zilele după gratii

Doctorițele șpăgare vor număra zilele după gratii

de Marian MOCANU

În urmă cu o lună, judecătorii Tribunalului Vaslui considerau că cele două doctorițe arestate pentru mai multe capete de acuzare de luare de mită, întreruperi ilegale de sarcină și fals intelectual, pot fi cercetate în libertate, decizie infirmată de magistrații Curții de Apel Iași, care au dispus arestarea lor preventivă pentru 30 zile. De această dată, doctorițele Simona Botez și Doina Andrei nu au mai avut noroc, instanța prelungind, cu alte 30 de zile, mandatul de arestare preventivă cerut de procurorii DNA.

Pe 9 februarie, în urma unui flagrant organizat de procurorii DNA la cabinetele din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui a trei doctori ginecologi, Doina Andrei, Simona Botez și Adrian Tănăsescu, aceștia împreună cu asistentele medicale, au fost ridicați de procurorii DNA și acuzați de fapte de corupție. Descinderile au fost făcute după ce procurorii i-au organizat doctoriței Simona Botez un flagrant, folosind un ofițer sub acoperire, care i-a oferit medicului suma de 1.500 lei, bani marcați care au fost descoperiți ulterior la percheziția efectuată de anchetatori.

În cazul doctoriței Andrei, la perchezițiile făcute atât la domiciliu, cât și asupra ei nu au fost descoperite sume de bani pentru care să nu aibă justificare, aceasta aflând că procurorii sunt în spital, trimițând o asistentă să taie chitanțe pentru două operații neefectuate, pentru motivarea sumelor de bani găsite asupra ei.

Activitatea doctorițelor era analizată din umbră de oamenii legii de circa un an, căci la dosar se mai află declarații ale pacienților, dar și mai multe interceptări telefonice din care rezultă faptul că cei trei medici făcuseră o practică din a cere bani pacienților pentru a avea parte de actul medical pe care erau obligați să-l presteze.

Mai mult, în convorbirile interceptate, medicii nu se sfiesc să ponegrească pacientele care se prezentau la cabinetele din spital. Ei bârfeau de mama focului pacientele care nu dădeau, ori pe cele care se prezentau prea des la consultații.

După ce procurorii DNA au emis pe numele celor două doctorițe șpăgare mandate de reținere pentru 24 ore, a doua zi, judecătorii Tribunalului Vaslui nu au fost de acord cu cererea de arestare preventivă a Simonei Botez și Doinei Andrei. Pe lângă considerațiile privind pericolul social „scăzut” a faptelor celor doi medici, judecătorii vasluieni i-au găsit vinovați pe pacienți pentru că i-au atras în ispită pe bieții medici plimbându-le mita pe la nas.

De această dată, judecătorii vasluieni nu au mai fost la fel de indulgenții cu cele două doctorițe, după mai bine de două ore de discuții, magistrații admițând cererea procurorilor DNA de prelungire, cu 30 de zile, a mandatului de arestare preventivă.

Medicul ginecolog Doina Andrei este cercetat pentru mai multe infracțiuni, respectiv luare de mită – opt capete de acuzare, întreruperi ilegale de sarcină și fals intelectual, ultima infracțiune referindu-se la internări fictive de pacienți.

La rândul ei, medicul Simona Botez are cinci capete de acuzare pentru luare de mită, una pentru întrerupere ilegală de sarcină și una pentru fals intelectual, pe când dr. Adrian Tănăsescu, cercetat în libertate, este acuzat pentru o acuzație de luare de mită și una de favorizarea infractorului.

Simona Botez și Doina Andrei pot face apel împotriva deciziei Tribunalului Vaslui de menținere a măsurii de arest preventiv.

de Marian MOCANU În urmă cu o lună, judecătorii Tribunalului Vaslui considerau că cele două doctorițe arestate pentru mai multe capete de acuzare de luare de mită, întreruperi ilegale de sarcină și fals intelectual, pot fi cercetate în libertate, decizie infirmată de magistrații Curții de Apel Iași, care au dispus arestarea lor preventivă pentru 30 zile. De această dată, doctorițele Simona Botez și Doina Andrei nu au mai avut noroc, instanța prelungind, cu alte 30 de zile, mandatul de arestare preventivă cerut de procurorii DNA. Pe 9 februarie, în urma unui flagrant organizat de procurorii DNA la cabinetele din cadrul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: