Home » Justitie » Frații infractori rămân în arest

Frații infractori rămân în arest

de Marian MOCANU

Maricel și Dumitru Iftenie, cei doi frați din județul Galați veniți la furat în Bârlad, vor rămâne în arest, judecătorii Tribunalului Vaslui respingând contestația lor. Cei doi au fost depistați de polițiști înainte să apuce să fugă din apartamentul din care tocmai furaseră peste jumătate de miliard de lei.

Doi frați din județul Galați, cunoscuți cu antecedente penale pentru furt, au fost arestați, săptămâna trecută, după ce au fost prinși în timp ce jefuiau un apartament din Bârlad.

Maricel (32 de ani) și Dumitru (22 de ani) Iftenie, din comuna Liești, veniseră la Bârlad special pentru a se apuca de furat de prin locuințe, aceasta fiind practic „meseria lor de bază”, cei doi mai fiind condamnați anterior tot pentru comiterea unor infracțiuni de furt.

Cei doi recidiviști se pare că au acționat la pont, dat fiind faptul că la Bârlad au ajuns cu o mașină furată, condusă de fratele mai mare, Maricel Iftene, care nu avea permis de conducere și, odată ajunși, au rămas câteva ore în parcarea blocului în care se afla locuința vizată. Ulterior, au forțat ușa metalică de la respectivul apartament și au pătruns în casă, de unde au furat 56.000 de lei și 575 de euro dintr-o ladă metalică. Exact când se pregăteau să fugă pe geam, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad, care fuseseră alertați de un jandarm aflat în timpul liber, i-au prins, imobilizat și ridicat pentru audieri. Banii furați furați de cei doi frați au fost recuperați, iar polițiștii i-au restituit proprietarului de drept.

După ce au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, la propunerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cei doi frați au contestat această măsură. Luni, judecătorii Tribunalului Vaslui au respins contestația formulată de cei doi hoți, cei doi gălățeni urmând a fi cercetați în continuare în stare de arest preventiv.

de Marian MOCANU Maricel și Dumitru Iftenie, cei doi frați din județul Galați veniți la furat în Bârlad, vor rămâne în arest, judecătorii Tribunalului Vaslui respingând contestația lor. Cei doi au fost depistați de polițiști înainte să apuce să fugă din apartamentul din care tocmai furaseră peste jumătate de miliard de lei. Doi frați din județul Galați, cunoscuți cu antecedente penale pentru furt, au fost arestați, săptămâna trecută, după ce au fost prinși în timp ce jefuiau un apartament din Bârlad. Maricel (32 de ani) și Dumitru (22 de ani) Iftenie, din comuna Liești, veniseră la Bârlad special pentru a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: