Home » Administratie » Încasări record la impozite!

Încasări record la impozite!

de Marian MOCANU

Cu aproape două săptămâni înaintea expirării termenului până la care contribuabilii beneficiază de o bonificație de 10% din contravaloarea taxelor și impozitelor, încasările făcute la ghișeele Serviciului Finanțelor Publice Locale sunt de 98% din planul propus de municipalitate.

Vasluienii dovedesc încă odată, dacă mai era nevoie, că dau dovadă de simț civic, De la începutul anului și până acum, contribuabilii, atât pesoane fizice, cât și juridice, s-au prezentat la ghișeele Serviciului Finanțelor Publice Locale din cadrul primăriei Vaslui pentru a-și plăti impozitele și taxele locale, beneficiind astfel de o bonificație de 10%. Astfel, din totalul de 37.589 persoane fizice și 1.845 persoane juridice de pe raza municipiului Vaslui, peste 12.000 cetățeni și 315 societăți și-au achitat deja impozitele și taxele locale aferente anului 2015. Practic, 32% dintre contribuabilii persoane fizice și 17% dintre persoanele juridice au achitat deja, până la sfârșitul săptămânii trecute, impozitul aferent anului 2015, beneficiind astfel de bonusul de 10% care este acordat contribuabililor care, până la data de 31 martie, se achită de obligațiile financiare la bugetul local aferente anului în curs.

Oficialii primăriei municipiului Vaslui sunt mai mult decât mulțumiți de nivelul de încasare din prima perioadă a anului 2015, cu atât mai mult cu cât încasările depășesc 98% din estimări. De altfel, trebuie spus că an de an municipiul Vaslui se situează în topul reședințelor de județ în ceea ce privește procentul încasărilor la bugetul local, cu un porcent de peste 96%.

Primarul Vasile Pavăl a subliniat, în mai multe rânduri, aportul pe care aceste încasări la buget le au în implementarea proiectelor de dezvoltare urbană. Anul trecut, spre exemplu, primăria a încheiat exercițiul fiscal cu un excedent de aproape trei milioane lei, bani din care vor fi finanțate mai multe investiții pe parcursul anului curent.

Contribuabilii care doresc să beneficieze de reducerea cu 10% a taxelor și impozitelor locale mai au timp, până pe data de 31 martie, să se achite de obligațiile fiscale.

de Marian MOCANU Cu aproape două săptămâni înaintea expirării termenului până la care contribuabilii beneficiază de o bonificație de 10% din contravaloarea taxelor și impozitelor, încasările făcute la ghișeele Serviciului Finanțelor Publice Locale sunt de 98% din planul propus de municipalitate. Vasluienii dovedesc încă odată, dacă mai era nevoie, că dau dovadă de simț civic, De la începutul anului și până acum, contribuabilii, atât pesoane fizice, cât și juridice, s-au prezentat la ghișeele Serviciului Finanțelor Publice Locale din cadrul primăriei Vaslui pentru a-și plăti impozitele și taxele locale, beneficiind astfel de o bonificație de 10%. Astfel, din totalul de 37.589…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: