Google+
Home » Administratie » Noi responsabilități în sarcina Camerei Agricole a Județului Vaslui

Noi responsabilități în sarcina Camerei Agricole a Județului Vaslui

de Marian MOCANU

În ședința de îndată a Consiliului Județean Vaslui, desfășurată ieri, 17 martie, s-a pus în discuție desemnarea Camerei Agricole Județene Vaslui ca organism care să emită avize consultative în vederea eliberării atestatelor de producător, producătorilor agricoli persoane fizice, pentru desfășurarea unor activități economice în sectorul agricol.

Pentru ca producătorii agricoli să-și poată vinde marfa în piețele vasluiene sau din țară trebuie să posede un certificat de producător, eliberat de primăria pe raza căreia își desfășoară activitatea. Până acum, pe teritoriul județului Vaslui erau doar două asociații care emiteau avize consultative către primării în vederea eliberării certificatelor de producător. Consilierii județeni au aprobat desemnarea unui al treilea organism – Camera Agricolă Județeană Vaslui. Aceste avize consultative se eliberează gratuit, la cererea primăriilor din județ.

Modul de valorificare de către producătorii agricoli, persoane fizice, a produselor agricole proprii și de exercitare a comerțului cu aceste produse este stabilit prin Legea 145/2014, care, totodată, menționează și noile documente care trebuie detinute în mod obligatoriu de cei care desfăsoară astfel de activități. Astfel, pentru a putea să-și vândă produsele proprii, producătorii agricoli trebuie să solicite și să obțină un atestat de producător de le primăriile pe raza cărora își desfășoară activitatea. Acesta trebuie însoțit de un carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol, care-i dă dreptul producătorului persoană fizică de exercitare a actului de comerț cu ridicata sau comert cu amănuntul a produselor agricole obtinute în ferma ori gospodăria proprie. Atestatul de producător trebuie însoțit și de avizul constultativ al structurilor asociative, care trebuie să facă verificări faptice pe teren în vederea constatării existenței produselșor agricole care fac obiectul atestatului de producător.

La nivelul județului Vaslui, mai sunt înregistrate două entități cu același rol: Asociația Crescătorilor de Albine din România și Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine OVISMOLD Vaslui.

Aceste avize consultative se eliberează gratuit.

de Marian MOCANU În ședința de îndată a Consiliului Județean Vaslui, desfășurată ieri, 17 martie, s-a pus în discuție desemnarea Camerei Agricole Județene Vaslui ca organism care să emită avize consultative în vederea eliberării atestatelor de producător, producătorilor agricoli persoane fizice, pentru desfășurarea unor activități economice în sectorul agricol. Pentru ca producătorii agricoli să-și poată vinde marfa în piețele vasluiene sau din țară trebuie să posede un certificat de producător, eliberat de primăria pe raza căreia își desfășoară activitatea. Până acum, pe teritoriul județului Vaslui erau doar două asociații care emiteau avize consultative către primării în vederea eliberării certificatelor de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: