Home » Social » Bârlădenii din Munteni vor autobuz în cartier

Bârlădenii din Munteni vor autobuz în cartier

de Simona MIHĂILĂ

* Munteni este unul dintre puținele cartiere din Bârlad în care locuitorii nu au la dispoziție rețea de transport în comun.

Locuitorii cartierului bârlădean Munteni nu mai vor să străbată pe jos străzile pentru a ajunge în zona centrală a orașului. Sătui să dea banii pe taxiuri, oamenii au decis să-și ceară drepturile la Primăria Bârlad. Alaltăieri, mai mulți cetățeni din acest cartier au mers personal la primarul Marin Bunea pentru a vorbi în numele tuturor locuitorilor de aici. Ei i-au cerut edilului-șef interimar să găsească soluții pentru introducerea unei rute care să includă și Munteniul.
Cei mai nemulțumiți sunt locuitorii care locuiesc pe străzile îndepărtate ale cartierului, mai cu seamă cei care au copii de școală sau de liceu. Ei sunt nevoiți să străbată pe jos străzile fie că este ger, caniculă, vânt sau ploaie.
„Cea mai apropiată stație de autobuz este pe Bulevardul Republicii, în zona Stadion, iar ca să ajungem aici mergem pe jos chiar și cate 45 de minute. Este foarte greu să parcurgem zilnic un asemenea traseu, iar pentru cei care învață la Liceul Teoretic <Mihai Eminescu> este cumplit”, a spus, pentru Est News, Marieta Timuc, mama a doi liceeni din Munteni.
Solicitarea oamenilor își va găsi rezolvarea, probabil, în ședința Consiliului Local de la sfârșitul acestei luni, când consilierii vor trebui să voteze înființarea unui traseu de transport în comun care să includă și acest cartier.
„Domnul primar Bunea a luat legătura cu reprezentanții firmei <Unistil>, cea care asigură transportul în comun în municipiul Bârlad. Va fi întocmită documentația pentru o rută care să deservească Munteniul”, ne-a declarat Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.
Un asemenea traseu a mai existat în anul 2008, însă a fost desființat din cauză că nu era rentabil, cheltuielile fiind mai mari decât încasările.
În momentul de față, transportul local în comun în Bârlad este asigurat pe șase trasee: IRB – Gară, IRB – Complex Școlar, IRB – Deal I, IRB – Deal II, IRB – Podeni – Cărămidărie și Gară – Deal. Ultimul a fost înființat tot la cererea călătorilor și este unul dintre cele mai rentabile, susțin reprezentanții firmei „Unistil”.

de Simona MIHĂILĂ * Munteni este unul dintre puținele cartiere din Bârlad în care locuitorii nu au la dispoziție rețea de transport în comun. Locuitorii cartierului bârlădean Munteni nu mai vor să străbată pe jos străzile pentru a ajunge în zona centrală a orașului. Sătui să dea banii pe taxiuri, oamenii au decis să-și ceară drepturile la Primăria Bârlad. Alaltăieri, mai mulți cetățeni din acest cartier au mers personal la primarul Marin Bunea pentru a vorbi în numele tuturor locuitorilor de aici. Ei i-au cerut edilului-șef interimar să găsească soluții pentru introducerea unei rute care să includă și Munteniul. Cei&hellip;

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: