Home » Administratie » Primăria Bârlad renunță la serviciile Aquavas

Primăria Bârlad renunță la serviciile Aquavas

de Simona MIHĂILĂ

* Ca să economisească circa 1,2 miliarde de lei vechi pe an, municipalitatea bârlădeană nu va mai cumpăra apa necesară irigării spațiilor verzi din nordul orașului.

Aquavas Bârlad, firma care asigură serviciul de alimentare cu apă a Bârladului, pierde în acest an un client important: Primăria Bârlad. Implicit, la capitorul încasări, Aquavas va număra anual cu 120.000 de lei mai puțin.
Autoritățile locale au decis ca, din acest an, să nu mai cumpere de la Aquavas apa necesară irigării spațiilor verzi din interiorul Grădinii Publice, precum și a scuarului care separă sensurile de circulație pe porțiunea de stradă dintre FEPA și IRB. În acest sens, municipalitatea locală a decis alocarea de la bugetul public al Bârladului a sumei de 250.000 de lei (2,5 miliarde de lei vechi) pentru realizarea unui sistem integrat de irigații pentru zonele respective.
Concret, vor fi forate niște puțuri care vor asigura apa pentru întreținerea spațiilor verzi. Va fi construit un sistem automatizat care va folosi procedura de udare prin picurare, cea mai modernă și eficientă modalitate de menținere a spațiilor verzi.
Suma alocată va fi amortizată în circa doi ani.

de Simona MIHĂILĂ * Ca să economisească circa 1,2 miliarde de lei vechi pe an, municipalitatea bârlădeană nu va mai cumpăra apa necesară irigării spațiilor verzi din nordul orașului. Aquavas Bârlad, firma care asigură serviciul de alimentare cu apă a Bârladului, pierde în acest an un client important: Primăria Bârlad. Implicit, la capitorul încasări, Aquavas va număra anual cu 120.000 de lei mai puțin. Autoritățile locale au decis ca, din acest an, să nu mai cumpere de la Aquavas apa necesară irigării spațiilor verzi din interiorul Grădinii Publice, precum și a scuarului care separă sensurile de circulație pe porțiunea de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

2 comments

  1. trebuia sa plece hotul de Constantinescu sa face-ti asa ceva…….

  2. Tot Urban Proiect face lucrarea ?!!!!!!!!!