Home » Justitie » Câțiva ani după gratii, pentru o viață luată cu sânge rece – Criminalii din Ivești au scăpat ieftin

Câțiva ani după gratii, pentru o viață luată cu sânge rece – Criminalii din Ivești au scăpat ieftin

Simona MIHĂILĂ, Marian Mocanu

* Cei trei ucigași din comuna Ivești care, în vara trecută, au înfiorat o țară întreagă cu crima comisă cu sânge rece asupra consăteanului lor, Andrei Aurel Dinu, un tânăr în floarea vârstei, pe care l-au omorât cu coasa, cu furcile și cu bâtele, au fost condamnați de magistrații Tribunalului Vaslui.

Ionuț Năstase, cel care a dat lovitura mortală cu o furcă și cu o țepușă, a fost condamnat pentru trei infracțiuni: 8 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor, și câte 5 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor calificat (împotriva fratelui celui ucis și a iubitei lui). Conform deciziei finale a judecătorilor, în urma contopirilor pedepselor, Ionuț Năstase urmează să stea în total după gratii 11 ani și 4 luni.
Fratele criminalului, pe numele său Florin Năstase, acuzat de complicitate la infracțiunea de omor, a fost la rându-i condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, în timp ce al treilea tânăr, participant la bătaie, Nicolae Gabriel Caloianu a fost condamnat, pentru aceeași infracțiune, la doar 7 ani, dat fiind faptul că acesta a aplicat mai multe lovituri victimei decedate, folosind o bâtă.
În plus, cei trei vor trebui să achite mamei tânărului decedat 18.000 lei drept despăgubiri materiale și 30.000 lei daune morale. De asemenea, iubita fratelui celui ucis trebuie să primească despăgubiri morale de 3.000 lei. Acestor sume li se adaugă alte 6.000 de lei pe care cei trei condamnați ar trebui să le achite drept cheltuieli de judecată.

Filmul unei crime monstruoase

Vara trecută, comuna Ivești a fost gazda unui scenariu sângeros, rupt parcă din Răscoala de la 1907. Andrei Aurel Dinu, un tânăr de 23 de ani, a fost măcelărit cu coase, furci și bâte de un grup de consăteni. Totul s-a petrecut sub ochii îngroziți ai satenilor, care nu au putut decât să privească înlemniți de spaimă, cum băiatul își dădea duhul întins la pământ, în timp ce sângele îi curgea șuvoaie prin răni. Prezența oamenilor nu i-a intimidat pe agresori. Ei loveau cu sete în trupul prăbușit pe asfalt, minute în șir chiar și după ce acesta nu a mai mișcat.
Tânărul căsăpit a căzut victimă furiei animalice a consătenilor săi, odată cu fratele său, în apărarea căruia sărise, și a iubitei acestuia. Aceștia din urmă au reușit să scape din ghiarele morții cu răni cumplite, pentru care a fost necesar transportul imediat la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad: el – cu zeci de tăieturi adânci de până la cinci centimetri în zona capului; ea – cu o coapsă străpunsă de lama coasei care i-a intrat pe o parte și a ieșit pe cealaltă, și cu două degete atârnând de piele.

Poveste morbidă de iubire

Amănuntele acestei crime înfiorătoare au în centru o poveste de iubire cu mai mulți băieți și o singură fată, poveste din care nu lipsește gelozia și dorința de răzbunare.
Marinela Huzună, de 23 de ani, este iubita lui Manole Dinu, fratele tânărului ucis. În trecut, ea fusese în relații cu doi din grupul agresorilor: Florin Năstasă și Gabriel Caloianu.
Legătura cu Florin o încheiase în urmă cu mai bine de un an, după care a intrat în vorbă cu Gabriel, de care se despărțise cu doar câteva luni înainte. Gabriel nu s-a împăcat deloc cu gândul despărțirii și a devenit de-a dreptul furibund după ce a aflat că fosta lui iubită s-a cuplat cu Manole.

Urlete, furci, coase, sânge și moarte

În seara fatidică, Marinela, Manole și Adrian au plecat cu căruța de la casa fetei, spre cea a fraților Dinu. Pe drum au observat că sunt urmăriți de o căruță în care se aflau mai multe persoane care urlau și-i somau să oprească, amenințânu-i cu moartea.
Împresurați din toate părțile, tinerii au căzut pradă violenței animalice. Tot ce-și mai amintesc din acele clipe îngrozitoare sunt setea cu care agresorii loveau în stânga și în dreapta orbește și cum încercau în zadar să se ferească. Manole a sărit să o apere pe Marinela, iar Adrian s-a pus drept zid între brutele înarmate și fratele său. O lovitură de coasă l-a doborât într-o clipă. Manole și-a apucat fratele de picioare și l-a târât în încercarea de a-l scoate din lamele coaselor și colții furcilor. O lovitură de bâtă l-a pus și pe el l-a pământ. A devenit incoștient pentru câteva clipe. Când a deschis ochii și-a văzut fratele iarăși în mijlocul agresorilor. Trupul era plin de sânge și nu mai mișca. Cu toate acestea, agresorii continuau să lovească crâncen cu bâtele.
Adrian Aurel Dinu a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni. A intrat în mormânt îmbrăcat în costum de mire, haine în care se visa dansând alături de o frumoasă fată.

Simona MIHĂILĂ, Marian Mocanu * Cei trei ucigași din comuna Ivești care, în vara trecută, au înfiorat o țară întreagă cu crima comisă cu sânge rece asupra consăteanului lor, Andrei Aurel Dinu, un tânăr în floarea vârstei, pe care l-au omorât cu coasa, cu furcile și cu bâtele, au fost condamnați de magistrații Tribunalului Vaslui. Ionuț Năstase, cel care a dat lovitura mortală cu o furcă și cu o țepușă, a fost condamnat pentru trei infracțiuni: 8 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor, și câte 5 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor calificat (împotriva…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

2 comments

  1. sunteti nebuni la cap. daca furi o gaina iei cativa ani, iar daca omori un om iei cam aceasi ani de puscarie, in 5 ani vor iesi, si alte crime vor urma…romania de kkt…

  2. Ce bestii, fereasca Dumnezeu de asa ceva!

%d blogeri au apreciat: