Home » Justitie » Consilierul județean Istrate, cercetat pentru furt de gaze

Consilierul județean Istrate, cercetat pentru furt de gaze

de Roxana NĂSTASĂ

Cosilierul județean PSD, Viorel Istrate  este cercetat pentru furt de gaze după ce a fost prins cu contorul modificat.  Din cercetările efectuate, se pare că Istrate și-ar fi modificat contorul pentru a nu înregistra consumul real de gaze naturale, fapt pentru care s-a ales cu un dosar penal.

Reprezentanții Gaz Est Vaslui au efectuat, vineri, un control la locuința consilierului județean Viorel Istrate, situată în comuna vasluiană Muntenii de Jos și au constatat nereguli la un contor. Acesta era modificat în așa fel încât consumul de gaze naturale  înregistrat să nu fie cel real. Operatorul de gaz a făcut o sesizare la poliție, iar mai mulți agenți s-au deplasat la fața locului pentru verificări. În cele din urmă, polițiștii i-au luat lui Istrate contorul modificat, nu înainte de a întocmi un dosar penal pe numele său pentru infracțiunea de furt calificat.

“Operatorul de gaz a făcut o sesizare la numărul de urgență 112 cu privire la faptul că în urma verificării contorului de înregistrare a consumului de gaze naturale la o locuință din comuna Muntenii de Jos au fost constatate modificări în interiorul contorului. La fața locului s-au deplasat polițiști de la postul de poliție al comunei Muntenii de Jos, care au efectuat cercetări și au ridicat contorul, urmând a fi dispusă o expertiză în acest caz. Urmare a sesizării, polițiștii au întocmit dosar pentru comiterea infracțiunii de furt calificat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, Mihaela Ștraub.

Infracțiunea de furt calificat se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani. Viorel Istrate a câștigat funcția de consilier județean candidând pe lista Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD). La sfârșitul anului 2014 s-a înscris în PSD.

de Roxana NĂSTASĂ Cosilierul județean PSD, Viorel Istrate  este cercetat pentru furt de gaze după ce a fost prins cu contorul modificat.  Din cercetările efectuate, se pare că Istrate și-ar fi modificat contorul pentru a nu înregistra consumul real de gaze naturale, fapt pentru care s-a ales cu un dosar penal. Reprezentanții Gaz Est Vaslui au efectuat, vineri, un control la locuința consilierului județean Viorel Istrate, situată în comuna vasluiană Muntenii de Jos și au constatat nereguli la un contor. Acesta era modificat în așa fel încât consumul de gaze naturale  înregistrat să nu fie cel real. Operatorul de gaz…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Ca ISTRATE fura „curent” e un fapt arhicunoscut de toata lumea….dar sa
    fure si gaz ditamai consilierul judetean intra la categoria HUUUOOOOOOO !

%d blogeri au apreciat: