Home » National » Radu Mazăre a demisionat din funcția de președinte al PSD Constanța, dar rămâne membru al partidului: "Curând voi demisiona din funcția de primar"

Radu Mazăre a demisionat din funcția de președinte al PSD Constanța, dar rămâne membru al partidului: "Curând voi demisiona din funcția de primar"

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a anunțat, joi seară, că a demisionat din funcția de președinte al PSD Constanța, pe care o ocupa din anul 2003, precizând însă că rămâne în continuare membru al partidului.

Radu Mazăre a anunțat, joi seară, că și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD Constanța, menționând că rămâne simplu membru de partid.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX dacă a renunțat și la funcția de primar, Mazăre a răspuns că nu, dar a adăugat că o va face în câteva săptămâni.

“Deocamdată, nu am demisionat din funcția de primar, foarte curând însă o voi face”, a declarat Radu Mazăre corespondentului MEDIAFAX.

Mazăre ocupa funcția de președinte al PSD Constanța din anul 2003, când a și intrat în rândurile social-democraților. Radu Mazăre este primar al municipiului Constanța din anul 2000.

Radu Mazăre declarase, la întoarcerea acasă de la București că intenționează să renunțe și la primărie, și la politică în scurt timp.

“Aș vrea să-mi dau demisia și vreau să fac lucrul ăsta curând. Nu mă întreba ce înseamnă curând, dacă într-o zi, două, dar e o chestiune, cred eu, de săptămâni, de luni. Același lucru vreau să-l fac și de la partid. Păi ce să ajung eu să mă pună ăia de la București să mă dea afară că mă anchetează un procuror? Păi uite cum m-a anchetat procurorul, m-a și băgat la beci de două ori, după care am venit să vorbesc cu voi. Ăsta e motiv să mă dea afară din partid? Eu știu că cu toții suntem nevinovați până la o hotărâre definitivă. Dar să rămână domnii cu regulile astea, ei cu partidul lor, și eu să rămân cu viața mea. Am și eu dreptul la viața mea”, a declarat Radu Mazăre.

El a mai spus că nu mai vrea să participe nici la carnavalul din Mamaia din această vară.

“90 la sută nu mai particip. Dacă nu mai particip eu, cum va arăta carnavalul nu am de unde să știu. Am obosit și mi-e lehamite să mă duc la Primărie, mi-e lehamite să spun și să inițiez ceva pentru că urmează să dau cu subsemnatul și sunt și eu un om, am dreptul meu după 15 ani. Cred că am tras destul la căruța asta, poate vreau să stau și eu la plajă, nu să fac repetiții pentru carnaval câte cinci zile și după aia să mă controleze procurorii că de ce l-am făcut”, a explicat Mazăre.

Primarul municipiului Constanța a fost reținut, luni, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru trei fapte de luare de mită, abuz în serviciu și două fapte de conflict de interese.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat și primit circa două milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanța. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de către reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de Mazăre, atât direct, cât și prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor.

Mazăre mai este acuzat că, în perioada 2008 – 2014, tot cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste șapte milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului. În același timp, între firma respectivă și primărie a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 de lei (335 milioane de euro).

Și în acest caz, notează procurorii, mita a fost primită prin intermediul unor contracte de publicitate fictive încheiate între societatea respectivă și aceeași firmă controlată de cei doi inculpați.

Potrivit unor documente ale procurorilor, obținute de MEDIAFAX, cercetările în acest dosar au la bază sesizarea făcută de Agenția Națională de Integritate, care cerea DNA să îl verifice pe Radu Mazăre pentru conflict de interese, după ce Primăria Constanța a acordat contracte în valoare de aproape 4,6 milioane de euro firmelor Conpress Holding și Soti Cable Neptun, al căror asociat, Sorin Strutinsky, era în relații comerciale cu Mazăre în opt societăți. În prezent, omul de afaceri este arestat și judecat în dosarul de trafic de influență în care este acuzat că a primit aproximativ 2 milioane de euro ca să intervină la instituții publice pentru plata unor lucrări.

Sursa: mediafax.ro

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a anunțat, joi seară, că a demisionat din funcția de președinte al PSD Constanța, pe care o ocupa din anul 2003, precizând însă că rămâne în continuare membru al partidului. Radu Mazăre a anunțat, joi seară, că și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD Constanța, menționând că rămâne simplu membru de partid. Întrebat de corespondentul MEDIAFAX dacă a renunțat și la funcția de primar, Mazăre a răspuns că nu, dar a adăugat că o va face în câteva săptămâni. “Deocamdată, nu am demisionat din funcția de primar, foarte curând însă o voi face", a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: