Home » Social » Zeci de solicitări pentru ajutoare de urgență

Zeci de solicitări pentru ajutoare de urgență

de Roxana NĂSTASĂ

Zeci de vasluieni aflați în situații disperate au solicitat ajutoare de urgență de la stat. Potrivit directorului Agenției de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui, Sorin Prepeliță, tot mai mulți sunt cei care, aflați în situații de viață extreme, depun cereri pentru a primi ajutor de urgență.

„Sunt zeci de persoane din județ care depun cereri pentru ajutor de urgență. În prezent, avem 17 cereri nesoluționate rămase de anul trecut și avem trimise la București un număr de 24 de dosare care urmează să fie aprobate. De asemenea, mai avem încă 47 de cereri în evaluare, unde urmează să efectuăm anchete sociale. Cei care depun astfel de solicitări sunt  persoane din familii care se află în situații de sărăcie extremă, care au condiții foarte, foarte dificile,  persoane care au copii grav bolnavi și au nevoie de intervenții chirurgicale sau tratamente în străinătate. Acum mai avem două cazuri în care persoanele au solicitat ajutor de urgență pentru că le-a ars casa”, ne-a declarat Prepeliță.

Suma minimă pe care o vor primi de la stat cei aflați în nevoi este de 1.000 de lei, iar cea maximă, care se acordă în cazul persoanelor care suferă de boli rare sau care au nevoie de intervenții chirurgicale extrem de costisitoare care nu se pot efectua în țară, este de 6.000 de lei.

de Roxana NĂSTASĂ Zeci de vasluieni aflați în situații disperate au solicitat ajutoare de urgență de la stat. Potrivit directorului Agenției de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui, Sorin Prepeliță, tot mai mulți sunt cei care, aflați în situații de viață extreme, depun cereri pentru a primi ajutor de urgență. „Sunt zeci de persoane din județ care depun cereri pentru ajutor de urgență. În prezent, avem 17 cereri nesoluționate rămase de anul trecut și avem trimise la București un număr de 24 de dosare care urmează să fie aprobate. De asemenea, mai avem încă 47 de cereri în evaluare, unde…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: