Home » Justitie » Prinși băuți la volan, la controlul de frontieră

Prinși băuți la volan, la controlul de frontieră

de Roxana NĂSTASĂ

 Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat, la controlul de frontieră, doi bărbați ce conduceau ansambluri de autovehicule deși consumaseră băuturi alcoolice.

Joi, în jurul orei 17, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, ambele înmatriculate în România, Igor F., în vârstă de 40 de ani.

Câteva minute mai târziu, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară marca Mercedes-Benz și o semiremorcă marca Schmitz, ambele înmatriculate în România, Andrei R., cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, în vârstă de 48 de ani. Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constatat faptul că cei doi șoferi emanau o puternică halenă alcoolică. Cei doi bărbați au fost conduși de către un echipaj din cadrul S.P.F. Huși, la Poliția Municipiului Huși, unde au fost testați cu aparatul DRAGER, rezultatul fiind de 0.98 mg/l în aerul expirat, în cazul lui Igor F., respectiv 0.53 mg/l în aerul expirat pentru Andrei R. Ulterior, cei doi șoferi băuți au fost conduși la spital, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea exactă a alcoolemiei din sânge.

Polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele lui Igor F. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge. Deoarece Andrei R. a refuzat categoric recoltarea de probe biologice, pe numele acestuia s-a întocmit dosar peal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

de Roxana NĂSTASĂ  Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat, la controlul de frontieră, doi bărbați ce conduceau ansambluri de autovehicule deși consumaseră băuturi alcoolice. Joi, în jurul orei 17, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, ambele înmatriculate în România, Igor F., în vârstă de 40 de ani. Câteva minute mai târziu, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, conducând…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: