Home » Justitie » Țigări ascunse în cutii de dulciuri

Țigări ascunse în cutii de dulciuri

de Marian MOCANU

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița, în colaborare cu lucrători vamali, au descoperit țigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse în cutii cu dulciuri, într-un autocar condus de un cetățean din Republica Moldova.

Inventivitatea contrabandiștilor nu are limite. De la locașuri special construite în interiorul vehicolelor pentru a ascunde țigările și până la disimularea acestora printre bagaje ori în marfa transportată, tot felul de metode sunt încercate, de multe ori fără succes. Este cazul unui moldovean care a încercat să introducă în România 200 de pachete de țigări, pe care le-a ascuns în cutii de dulciuri.

Sâmbătă, o echipa comună, formată din polițiști de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița și lucrători vamali au organizat o acțiune specifică pentru pentru valorificarea unor informații, pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile. Polițiștii au efectuat un control amănunțit asupra unui autocar marca Mercedes, înmatriculat în Republica Moldova, condus de un cetățean moldovean în vârstă de 32 ani. În urma controlului efectuat, echipa comună, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în cutii cu dulciuri cantitatea de 200 de pachete de țigări de diferite mărci, produse în Republica Moldova. Țigările, în valoare de 1.791 lei, au fost reținute în vederea confiscării, iar șoferul moldovean a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

de Marian MOCANU Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița, în colaborare cu lucrători vamali, au descoperit țigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse în cutii cu dulciuri, într-un autocar condus de un cetățean din Republica Moldova. Inventivitatea contrabandiștilor nu are limite. De la locașuri special construite în interiorul vehicolelor pentru a ascunde țigările și până la disimularea acestora printre bagaje ori în marfa transportată, tot felul de metode sunt încercate, de multe ori fără succes. Este cazul unui moldovean care a încercat să introducă în România 200 de pachete de țigări, pe care le-a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile