Home » Invatamant » Mândria județului: Andrei, elevul de 10!

Mândria județului: Andrei, elevul de 10!

de Roxana NĂSTASĂ

Andrei Bordeianu este în clasa a VIII-a,la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui și este unul din copiii județului care ne fac să fim mândri. Glumeț cum se caracterizează el însuși, dar în același timp organizat și silitor, Andrei este singurul elev din județ care a reușit să obțină la simularea evaluării naționale note maxime la ambele discipline. El e aproape sigur că va obține și la examenul propriu-zis note maxime, iar de olimpiade nu mai vorbim. Le trece cu brio pe toate pentru că, spune el, „mă culc cu culegerea sub nas”.

Ieri, l-am găsit în Laboratorul de Fizică, loc care aproape că i-a devenit casă de câteva săptămâni bune de când se pregătește intens pentru Olimpiada Națioanală, la care s-a calificat cu 29 de puncte din 30. Zâmbăreț și încrezător în forțele proprii, Andrei a făcut o pauză de câteva minute de la învățat și a le-a povestit reporterilor Est News câteva din lucrurile pe care le face, le-a făcut, și urmează să le facă.

Andrei muncește mult pentru a obține rezultatele pe care le are și are un program bine stabilit. Seara, de exemplu, se pune la somn târziu și adoarme cu culegera sub nas, din câte ne-a mărturisit, pentru că „nu poți face performanță lucrând acasă doar temele”. În timpul anului, Andrei învață pentru olimpiade, iar vara se ocupă mai mult și lucrează intens și la celelalte discipline, cum ar fi matematica și limba română, pentru a nu rămâne în urmă.

Fizica, este marea sa pasiune însă povestește amuzat că a început cu Biologia, iar dragostea pentru fizică a venit ulterior, datorându-se și tatălui său, inginer electronist, care de mic l-a învățat lucuri care țin de domeniul fizicii.

„Pasiunea pentru fizică a început prin clasa a VI-a, când am studiat mai intens, iar în clasa aVII-a am muncit mult să mă calific la Biologie la Națională, iar la fizică am muncit, dar nu așa foarte, foarte mult, a fost o muncă mai moderată și am fost surprins că m-am calificat”, ne-a povestit Andrei.
În afară de studiu, Andrei cântă la chitară, acultă muzică, iese pe afară cu prietenii sau stă de vorbă cu tatăl său, pe care îl consideră ca un frate mai mare.

„Nu am frați, dar tata e ca un frate mai mare. Mă înțeleg foarte bine cu el” a spus el.

Băiatul are parte de toată susținerea din partea profesorilor, pe care îi laudă și îi apreciază, și a colegilor, dar mai ales a părinților.

”Colegii mă susțin, mă felicită mereu, profesorii sunt foarte buni, mă ajută extrem de mult, iar părinții mă susțin și mă încurajează și ei tot timpul. Tata zice că e bine, iar mama oricât de bine e, mai are unele emoții, e mai cârcotașă pentru că atunci când eram mai mic mai greșeam. Dar amândoi sunt fericiți de ceea ce sunt și mă ajută mult”, a mai spus Andrei.

Despre el, toți profesorii au numai cuvinte de laudă.

„Andrei este un elev foarte, foarte bun, care a obținut și obține tot timpul rezultate deosebite. A luat zece la simulare și la română și la matematică, iar acum se pregătește intens pentru Olimpiada Națională de Fizică“, a spus Cătălin Ignat, directorul Liceului „Mihail Kogălniceanu”.

Andrei are de gând să urmeze, pe viitor, specializarea Științele Naturii, tot la Liceul „Mihail Kogălniceanu”, pentru că se învață intens și serios și profesorii i-au intrat la suflet încât nu s-ar putea desprinde de ei, iar mai apoi vrea să se ocupe ori de cerecetare pe biologie, fizică, chimie, ori dacă nu, să urmeze Facultatea de Medicină.

Noi îi urmăm succes în tot ceea ce-și propune și suntem mândri că-l avem în județ.

de Roxana NĂSTASĂ Andrei Bordeianu este în clasa a VIII-a,la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui și este unul din copiii județului care ne fac să fim mândri. Glumeț cum se caracterizează el însuși, dar în același timp organizat și silitor, Andrei este singurul elev din județ care a reușit să obțină la simularea evaluării naționale note maxime la ambele discipline. El e aproape sigur că va obține și la examenul propriu-zis note maxime, iar de olimpiade nu mai vorbim. Le trece cu brio pe toate pentru că, spune el, „mă culc cu culegerea sub nas”. Ieri, l-am găsit în Laboratorul de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: