Home » National » Merkel: Germania tratează egal țările UE, inclusiv Grecia/ Tsipras: Discuțiile au fost "pozitive"

Merkel: Germania tratează egal țările UE, inclusiv Grecia/ Tsipras: Discuțiile au fost "pozitive"

Germania tratează în mod egal toate țările partenere din Uniunea Europeană, i-a transmis cancelarul german, Angela Merkel, premierului grec Alexis Tsipras, în cursul întrevederii de luni, liderul de la Atena calificând discuțiile drept „pozitive” și pledând pentru un nou tip de relație cu Berlinul.

„Deși avem o populație a Germaniei de 80 de milioane de locuitori și suntem cea mai mare economie din Uniunea Europeană, Europa actuală este construită pe principiul că fiecare țară este importantă, indiferent câți cetățeni are”, a declarat Angela Merkel după întrevederea pe care a avut-o la Berlin cu Alexis Tsipras, premierul de extremă-stânga al Greciei.

La rândul său, Tsipras a exprimat speranța unui nou început în relația Greciei cu Germania.

Tsipras a pledat pentru depășirea stereotipurilor reciproce precum cele referitoare la „grecii leneși” „victime ale naziștilor germani”.

Cei doi lideri au declarat că vor căuta modalități pentru a ajuta Guvernul de la Atena să ajungă la un acord cu creditorii internaționali.

În prima vizită în Germania efectuată de când a devenit premier în ianuarie, Tsipras a adoptat un ton conciliant, deși a evitat să promită reforme concrete.

„Nu am venit aici pentru a cere ajutor financiar”, a declarat Tsipras, potrivit Associated Press, după discuțiile de aproape o oră cu Merkel. „Am venit pentru un schimb de gânduri și păreri, pentru a afla ce avem în comun și care sunt disensiunile. Discuțiile au fost pozitive, doamna Merkel știe să asculte și vrea să fie constructivă în schimburile de păreri”, a explicat premierul grec.

Merkel a subliniat că reprezintă doar una dintre țările din zona euro responsabile de hotărârile privind stadiul reformelor din Grecia. „Astăzi doar am discutat, într-un spirit de încredere”, a subliniat cancelarul german, precizând că nu s-a luat nicio decizie.

Luni dimineață, Alexis Tsipras avertiza că Greciei îi va fi „imposibil” să returneze creditorilor internaționali sumele pe care trebuie să le achite în următoarele câteva săptămâni dacă Uniunea Europeană nu îi va acorda niciun fel de asistență financiară pe termen scurt.

Sursa: mediafax.ro

Germania tratează în mod egal toate țările partenere din Uniunea Europeană, i-a transmis cancelarul german, Angela Merkel, premierului grec Alexis Tsipras, în cursul întrevederii de luni, liderul de la Atena calificând discuțiile drept "pozitive" și pledând pentru un nou tip de relație cu Berlinul. "Deși avem o populație a Germaniei de 80 de milioane de locuitori și suntem cea mai mare economie din Uniunea Europeană, Europa actuală este construită pe principiul că fiecare țară este importantă, indiferent câți cetățeni are", a declarat Angela Merkel după întrevederea pe care a avut-o la Berlin cu Alexis Tsipras, premierul de extremă-stânga al Greciei.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: