Home » Invatamant » Colegiul "Codreanu", la un pas de independența energetică!

Colegiul "Codreanu", la un pas de independența energetică!

de Răzvan CĂLIN

Grație unui proiect cu finanțare externă, liceul își va asigura mare parte din necesarul de energie electrică printr-un sistem de panouri foto-voltaice.

În scurt timp, Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad se va putea mândri cu un sistem nou-nouț de panouri fotovoltaice, instalație ce va reduce costurile lunare cu energia electrică cu cel puțin 70%.

”Am finalizat deja operațiunea de montare a acestor panouri solare, pe care le-am amplasat pe acoperișul corpului C. Mai avem doar câteva operațiuni de efectuat în colaborare cu firma care furnizează energia electrică în zonă. Sperăm ca în maxim două săptămâni să panouri_solare_codreanu1putem pune în funcțiune instalația. Am montat, de asemenea, și lămpile speciale în întreaga clădire și deja am sesizat o reducere cu 20% a cheltuielilor lunare cu energia electrică. Odată ce întreaga instalație va fi pusă în funcțiune, preconizăm că reducerile vor ajunge până la 70%, dacă nu chiar și mai mult”, ne-a declarat Tița Chiru, directorul Colegiului ”Codreanu”.

Amplasare de panouri solare la colegiul bârlădean a fost posibiă grație unui proiect realizat de patru elevi ai acestei instituții de învățământ în urmă cu doi ani: Roxana Frunză, Mihaela Iftemie, Alexandru Postolache și Alexandru Blinda, coordonați de profesorul Nicoleta Croitoru. Ei au înscris proiectul într-un concurs organizat de compania Zayed Future Energy, din Emiratele Arabe Unite, iar în final, la categoria ”Global High Schools”, secțiunea destinată Europei, au cîștigat marele premiu în valoare de 100.000 de dolari americani.

de Răzvan CĂLIN Grație unui proiect cu finanțare externă, liceul își va asigura mare parte din necesarul de energie electrică printr-un sistem de panouri foto-voltaice. În scurt timp, Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad se va putea mândri cu un sistem nou-nouț de panouri fotovoltaice, instalație ce va reduce costurile lunare cu energia electrică cu cel puțin 70%. ”Am finalizat deja operațiunea de montare a acestor panouri solare, pe care le-am amplasat pe acoperișul corpului C. Mai avem doar câteva operațiuni de efectuat în colaborare cu firma care furnizează energia electrică în zonă. Sperăm ca în maxim două săptămâni…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: