Home » Justitie » Martor scump la vedere în dosarul "Fetițe pentru fotbaliști" – Papp a venit la judecată!

Martor scump la vedere în dosarul "Fetițe pentru fotbaliști" – Papp a venit la judecată!

* Martor în dosarul „Fetițe pentru fotbaliști”, Paul Papp a ajuns, în cele din urmă la proces, pentru a fi audiat de judecătorii vasluieni, în ciuda faptului că a fost convocat la echipa națională de fotbal a României. La ieșirea din sala de judecată, fotbalistul nu doar că nu a mai dat declarații cum făcea altă dată când juca la FC Vaslui, ba chiar a luat-o la goană, pentru a scăpa de ziariștii prezenți la Tribunalul Vaslui

Marian MOCANU

Fotbalist exponențial al echipei Sporting Club Vaslui, Paul Papp a fost implicat într-un dosar de trafic de minore. Din fericire pentru el, doar în calitate de martor.
Ieri, Papp s-a prezentat la Tribunalul Vaslui pentru a depune mărturie că a beneficiat de serviciile sexuale la care erau obligate niște eleve de către cei doi aflați în boxa acuzaților, Carlo Grasu și Viorel Rusu.
Internaționalul român a reușit să ajungă după ce a fost citat a patra oară, în primele trei rânduri absentând motivat. Prima dată a fost plecat cu SCS București, fostă Steaua, în cantonament în Spania; a doua oară – convocat la echipa națională de fotbal, în vederea susținerii unor meciuri amicale; a treia oară – echipa la care evoluează ca titular incontestabil în centrul apărării urma să susțină în ziua respectivă, pe 12 martie, un meci de fotbal foarte important, semifinala Cupei Ligii Profesioniste de Fotbal.
De această dată, cu toate că internaționalul român face parte din lotul echipei naționale care va susține joi meciul cu Insulele Feroe, contând pentru calificarea la Campionatul European de fotbal de anul viitor, a primit învoire de la antrenorul Puiu Iordănescu pentru a se achita de obligațiile pe care le are în fața justiției. A ajuns cu doar câteva clipe înaintea începerei ședinței de judecată. Audierea a durat doar câteva minute. La ieșire, acesta nu a dorit să dea declarații, fugind direct la mașina cu care venise. Paul Papp era singurul martor rămas de audiat în dosar. În așteptarea lui, procesul trena de mai bine de două luni.
Nu este prima dată când numele fotbalistului apare în atenția presei. El a mai fost implicat, la începutul anului trecut, într-un scandal de proxenetism, procurorii DIICOT arestându-l atunci pe Viorel Rusu sub acuzația de trafic de minore. El a fost acuzat că, împreună cu Carlo Grasu, livra eleve de la licee din Vaslui pentru partide de sex mai multor persoane din lumea bună a orașului, între care se număra atât Papp, cât și un alt fundaș al echipei FC Vaslui, Silviu Bălace.
Rusu este acuzat că ar fi corupt eleve minore de prin liceele vasluiene, pe care le convingea, chiar și prin amenințări, să se prostitueze. Partidele de sex se desfășurau fie la locuințele celor doi proxeneți, fie în apartamente închiriate special, dar și la domiciliul „clientului” sau în camere de motel.
Ulterior, fetele erau trimise la bordeluri din străinătate, respectiv din Irlanda sau Elveția. Rețeaua de prostituție a celor doi, Rusu și Grasu, a funcționat aproape trei ani, până ce pe fir au intrat procurorii DIICOT.
Inițial, cei doi fotbaliști, au declarat că nu știau că fetele sunt minore, acesta fiind și motivul pentru care nu au fost puși sub acuzare, ci au fost audiați doar în calitate de martori. Procesul celor doi proxeneți continuă pe 20 aprilie.

* Martor în dosarul „Fetițe pentru fotbaliști”, Paul Papp a ajuns, în cele din urmă la proces, pentru a fi audiat de judecătorii vasluieni, în ciuda faptului că a fost convocat la echipa națională de fotbal a României. La ieșirea din sala de judecată, fotbalistul nu doar că nu a mai dat declarații cum făcea altă dată când juca la FC Vaslui, ba chiar a luat-o la goană, pentru a scăpa de ziariștii prezenți la Tribunalul Vaslui Marian MOCANU Fotbalist exponențial al echipei Sporting Club Vaslui, Paul Papp a fost implicat într-un dosar de trafic de minore. Din fericire pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: