Home » Justitie » Poliția Română, aniversată astăzi

Poliția Română, aniversată astăzi

de Roxana NĂSTASĂ

Poliția Română împlinește astăzi 193 de ani de atestare documentară. Alegerea datei de 25 martie este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii din anul 1822, simbol ce a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române.

Această zi cu semnificație deosebită este dedicată tuturor polițiștilor români, care au înțeles să își modeleze propria viață după profesie, să-și îndeplinească atribuțiile, riscându-și de multe ori viața în interesul cetățenilor și al comunității, pentru aplicarea legii.
La sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui va fi organizată o ședință festivă. Alături de polițiștii vasluieni vor fi cadre M.A.I. în rezervă, oficialități locale, colaboratori și jurnaliști.
Cu prilejul zilei de 25 martie – Ziua Poliției Române, vor fi avansați în gradul profesional următor șase ofițeri și 17 agenți de poliție, care au împlinit stagiul minim. De asemenea, vor fi avansați în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim trei ofițeri și șase agenți de poliție.
Totodată vor fi premiați câștigătorii concursului organizat cu ocazia Zilei Poliției Române „Știu să fiu în siguranță”. Acesta a avut drept scop promovarea și dezvoltarea de comportamente responsabile în rândul adolescenților. Premiile vor fi acordate de Corpul Național al Polițiștilor și Asociația Internațională a Polițiștilor – Regiunea 1 Vaslui. De asemenea, li se vor acorda cupe, medalii, diplome și premii în bani câștigătorilor întrecerilor sportive ce au fost organizate sub egida „Cupa Ziua Poliției Române – 25 martie 2015”.

de Roxana NĂSTASĂ Poliția Română împlinește astăzi 193 de ani de atestare documentară. Alegerea datei de 25 martie este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii din anul 1822, simbol ce a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române. Această zi cu semnificație deosebită este dedicată tuturor polițiștilor români, care au înțeles să își modeleze propria viață după profesie, să-și îndeplinească atribuțiile, riscându-și de multe ori viața în interesul cetățenilor și al comunității, pentru aplicarea legii. La sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui va fi organizată o ședință festivă. Alături…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile