Home » Sanatate » Scandal la Urgente

Scandal la Urgente

de Mihaela NICULESCU

Luni, la prânz, s-a iscat un scandal pe holul Compartimentului de Primire Urgențe (CPU) de la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, când un bărbat părea de neoprit în lupta cu sistemul. Deși nu venise cu vreo problemă medicală și nici cu un aparținător, era enervat la culme pentru faptul că medicii nu-i recomandaseră unui pacient internarea în spital. Cu greu au putut cei de la pază să-l imobilizeze.

Atât personalul medical de la CPU, cât și pacienții de pe holul spitalului au asistat luni, în jurul orei 13, la un adevărat tărăboi. Un cetățean nemulțumit de modul în care, în general, sunt tratați pacienții la spitalul bârlădean, a mers și în biroul directorului medical, dr. Gabriela Daniș, pe care a amenințat-o și i-a cerut să îl interneze pe un pacient despre care, însă, nu știa nimic și nu-l cunoștea.
„A venit la mine în birou. M-a luat prin surprindere pentru că nu știam nimic. M-am informat și am aflat că bărbatul recalcitrant nu avea nici în clin nici în mânecă cu pacientul despre care vorbea. Am avut impresia că avea un aparat de înregistrat sau filmat și că, de fapt, venise să facă scandal”, a declarat dr. Gabriela Daniș, director medical al Spitalului „Elena Beldiman”.
Pacientul la care făcea referire bărbatul, este o persoană care, în urmă cu o săptămână, părăsise secția Pneumologie, unde fusese internată. Duminică, același pacient, cunoscut ca om al străzii, a suferit un accident de circulație. A fost adus la CPU și după ce i s-au făcut analizele, inclusiv CT, a fost direcționat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, pentru control de specialitate, întrucât suferise un traumatism cranio-cerebral. După ce a fost investigat la Iași, medicii de acolo nu l-au internat. Pacientul a venit, conform protocolului, înapoi la CPU al Spitalului „Elena Beldiman”, pentru reevaluare. Aici l-a întâlnit bărbatul nemulțumit de sistemul sanitar românesc.
Mediatizarea tot mai multor cazuri de incompetență medicală, a lipsurilor din spitale, creează în mentalul colectiv o nemulțumire, care, uneori, poate și pe fondul unui teren sensibil, iese la suprafață. Reprezentanții spitalului consideră că, în acest caz, totul a fost o înscenare menită să discrediteze unitatea spitalicească din Bârlad, cu atât mai mult cu cât individul nu a vrut să se legitimeze.

de Mihaela NICULESCU Luni, la prânz, s-a iscat un scandal pe holul Compartimentului de Primire Urgențe (CPU) de la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, când un bărbat părea de neoprit în lupta cu sistemul. Deși nu venise cu vreo problemă medicală și nici cu un aparținător, era enervat la culme pentru faptul că medicii nu-i recomandaseră unui pacient internarea în spital. Cu greu au putut cei de la pază să-l imobilizeze. Atât personalul medical de la CPU, cât și pacienții de pe holul spitalului au asistat luni, în jurul orei 13, la un adevărat tărăboi. Un cetățean nemulțumit de modul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

2 comments

  1. Lasa Ioane nu-i mai compatimi. Si-au ales aceasta meserie desi intotdeauna in sistemul sanitar au fost si se pare ca sunt si vor fi lipsuri , stiau ce-i asteapta de cand au ales sa devina medici .
    Nici un loc de munca nu este fara lipsuri , sunt neajunsuri peste tot, asa ca lasa .
    Cei de la UPU ar trebui sa-si reorganizeze compartimentul, pentru ca astepti enorm la usa lor , iar cand treci de UPU si ajungi la registratura intalnesti o alta doamna cu dizabilitati care se adreseaza foarte urat pacientilor si nimeni nu vede/aude .

  2. ASTA ESTE REZULTATUL FAPTULUI CA NU SUNT MEDIATIZATE SI FAPTELE BUNE PE CARE LE FAC ACESTI MEDICI IN CIUDA LIPSURILOR CU CARE SE CONFRUNTA ZILNIC (MEDICAMENTE MATERIALE SANITARE DE PROSTA CALITATE SI NUMARUL REDUS DE CADRE MEDICALE)