Home » Justitie » Fotbalist condamnat pentru dare de mită

Fotbalist condamnat pentru dare de mită

de Marian MOCANU

Sergiu Iabanji, fost jucător la echipa de fotbal de primă ligă Găgăuzia din Republica Moldova, a fost condamnat, ieri, la un an de închisoare pentru dare de mită.

La sfîrșitul anului trecut, Iabanji, care călătorea împreună Veaceslav Perepeleac, a încercat să mituiască vameșii de la Punctul de Trecere a Frontierei Albița pentru a trece mai repede granița. Iabanji a oferit suma de 70 euro, prietenul său plusând cu alți 10 euro. Lucrătorul vamal nu a acceptat cadoul și a anunțat organele judiciare.

În consecință, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui i-au acuzat și trimis în judecată pe cei doi pentru infracțiunea de dare de mită, ambii acuzați recunoscându-și vina.

Procesul celor doi a început în luna decembrie la Tribunalul Vaslui, judecătorii dând sentința după doar patru termene. Cei doi au fost condamnați la câte un an de închisoare cu suspendare și efectuarea a câte 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității. În plus, Sergiu Iabanji și Veaceslav Perepeleac, pe lângă faptul că sunt obligați să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește cinci zile, ori schimbarea locului de muncă, vor trebui să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune Iași sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate.

Suma de 80 de euro, cu care cei doi încercau să mituiască lucrătorii vamali, a fost confiscată prin dispoziția instanței. Iabanji și Perepeleac vor trebui să achite și 1.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

de Marian MOCANU Sergiu Iabanji, fost jucător la echipa de fotbal de primă ligă Găgăuzia din Republica Moldova, a fost condamnat, ieri, la un an de închisoare pentru dare de mită. La sfîrșitul anului trecut, Iabanji, care călătorea împreună Veaceslav Perepeleac, a încercat să mituiască vameșii de la Punctul de Trecere a Frontierei Albița pentru a trece mai repede granița. Iabanji a oferit suma de 70 euro, prietenul său plusând cu alți 10 euro. Lucrătorul vamal nu a acceptat cadoul și a anunțat organele judiciare. În consecință, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui i-au acuzat și trimis în judecată…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: