Home » Invatamant » LMK, liceul cu cei mai mulți olimpici la națională: 48

LMK, liceul cu cei mai mulți olimpici la națională: 48

de Roxana NĂSTASĂ

Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui se află pe primul loc în clasamentul liceelor din județ cu cei mai mulți olimpici calificați la faza națională. 48 de elevi de la acest liceu vor reprezenta județul la nivel național, instituția de învățământ clasându-se peste Colegiul „Roșca Codreanu”, din Bârlad, care are 31 de elevi la națională și peste Liceul “Cuza Vodă”, din Huși, care are 21.

Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui se clasează și în acest an printre cele mai bune instituții de învățământ din țară, dovadă fiind numărul mare de elevi calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare: 48. Dintre aceștia, patru elevi vor merge la faza națională a olimpiadei de biologie, unul la chimie, patru la fizică, cinci la informatică, unul la istorie, trei la engleză, cinci la franceză, doi la italiană, unul la latină, unul la limba română, doi la spaniolă, doi la matematică, trei la lingvistică, doi la olimpiada națională de șah, patru la religie – cultul creștin după Evanghelie, unul la religie creștin ortodoxă, patru la Concursul Național de Matematică Aplicată – Adolf Haimovici, unul la Concursul național interdisciplinar „Științele Pământului” și doi la Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață”.

În afara acestora, liceul se mândrește cu încă doi elevi calificați la olimpiade internaționale. Este vorba de Andreea Apetroae de la clasa a XII-a A, pregătită de profesor Irina Popa, calificată la Olimpiada Internațională de Lingvistică și Vlad Gabriel Sîmbotin, de la clasa a X-a C, calificat la Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene. Vlad este unul dintre elevii calificați la mai multe olimpiade naționale, reprezentând liceul și la Olimpiada Națională de Biologie și la etapa națională a Concursului Interdisciplinar „Științele Pământului”. Ca Vlad, care a reuștit această performanță de a se califica la mai multe olimpiade naționale, sunt mai mulți elevi, care, din păcate, unii dintre ei, sunt nevoiți să aleagă unde merg, din pricina faptului că unele olimpiade se suprapun.
„Suntem foarte bucuroși și mândri de rezultate. Meritul este al copiilor în proporție de 80%, precum și al profesorilor care i-au pregătit. Sunt copii foarte buni, cu un potențial foarte ridicat și care au muncit extrem de mult”, ne-a declarat Cătălin Ignat, directorul Liceului „Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

de Roxana NĂSTASĂ Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui se află pe primul loc în clasamentul liceelor din județ cu cei mai mulți olimpici calificați la faza națională. 48 de elevi de la acest liceu vor reprezenta județul la nivel național, instituția de învățământ clasându-se peste Colegiul „Roșca Codreanu”, din Bârlad, care are 31 de elevi la națională și peste Liceul “Cuza Vodă”, din Huși, care are 21. Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui se clasează și în acest an printre cele mai bune instituții de învățământ din țară, dovadă fiind numărul mare de elevi calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare: 48.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: