Home » Justitie » Polițiștii, omagiați de ziua lor

Polițiștii, omagiați de ziua lor

de Marian MOCANU

La împlinirea a 193 de ani de la atestarea poliției moderne, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui a fost organizată o ședință festivă, la care au luat parte cadre active și în rezervă, colaboratori și oficialități locale. În cadrul manifestării, au fost avansați în gradul profesional 9 ofițeri și 23 agenți.

Mihai Carp, comandantul IPJ Vaslui, a înmânat diplome de excelență unor lucrători MAI care s-au distins prin fapte excepționale în acest an. Una dintre diplome a fost înmânată jandarmului Dumitru Onica. Acesta s-a remarcat când, observând două persoane dubioase ce dădeau târcoale unor autovehicule, împreună cu lucrătorii de poliție, anihilând o adevărată rețea de spărgători de mașini.

Diplomă de excelență a primit inspectorul principal de poliție Neculai Nicușor Chiper, care, la începutul lunii ianuarie, a pătruns într-o locuință în flăcări din municipiul Bârlad pentru a salva doi copii.

În perioada premergătoare Zilei Poliției Române, au avut loc mai multe întreceri sportive între cadrele IPJ Vaslui, câștigătorii primind ieri cupe, medalii, diplome și premii în bani.

Tot ieri, au fost premiați câștigătorii concursului „Știu să fiu în siguranță”, care a avut drept scop promovarea și dezvoltarea de comportamente responsabile în rândul adolescenților. La acest concurs au participat zece echipaje formate din elevi de la diferite instituții de învățănânt din municipiul Vaslui. Echipa Liceului Tehnologic „Ion Mincu” a fost răsplătită cu o diplomă de participare, locul III a fost ocupat de elevii Liceului Teoretic „Emil Racoviță”, pe locul doi clasându-se elevii Liceului Tehnologic „Ștefan Procopiu”, echipa Liceului „Mihail Kogălniceanu clasându-se pe prima treaptă a podiumului. Premiile, constând în diplome și bani, au fost acordate de Corpul Național al Polițiștilor și Asociația Internațională a Polițiștilor – Regiunea 1 Vaslui.

de Marian MOCANU La împlinirea a 193 de ani de la atestarea poliției moderne, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui a fost organizată o ședință festivă, la care au luat parte cadre active și în rezervă, colaboratori și oficialități locale. În cadrul manifestării, au fost avansați în gradul profesional 9 ofițeri și 23 agenți. Mihai Carp, comandantul IPJ Vaslui, a înmânat diplome de excelență unor lucrători MAI care s-au distins prin fapte excepționale în acest an. Una dintre diplome a fost înmânată jandarmului Dumitru Onica. Acesta s-a remarcat când, observând două persoane dubioase ce dădeau târcoale unor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: