Home » Social » Porumboiu pierde 12 milioane de euro!

Porumboiu pierde 12 milioane de euro!

de Marian MOCANU

După scoaterea la vânzare a unor bunuri din patrimoniul grupelor de firme Racova ComAgro Pan, Porumboiu mai primește o lovitură: APIA a decis suspendarea plății subvențiilor pentru animale aferente anului 2014, în sumă de opt milioane euro și returnarea a 4 milioane de euro primite necuvenit pentru anul agricol 2013. Sancțiunile au fost date pentru unele neregularități descoperite la un control, Porumboiu declarând că va contesta decizia APIA.

Adrian Porumboiu a susținut, ieri, o conferință de presă la ferma de la Târzii, subiectul acesteia fiind faptul că a fost penalizat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui cu circa 12 milioane euro, echivalentul subvențiilor pe animale pe care le avea de încasat. Conform declarațiilor sale, inspectorii APIA au efectuat, în decursul anului trecut, un control pentru verificarea documentațiilor depuse pentru acordarea de subvenții pe animale, ocazie cu care ar fi fost găsite unele neregularități, pedepsite, în opinia omului de afaceri, mult prea aspru. Practic, cu ocazia respectivului control s-ar fi desoperit că un număr de 206 viței din totalul animalelor pentru care s-au solicitat subvenții nu mai erau în exploatație și nici nu erau radiați din Registrul Național al Exploatațiilor. Omul de afaceri susține că a fost vorba de o greșeală umană: vițeii în cauză muriseră, dar persoana care ar fi trebuit să facă modificările în Registrul Național al Exploatațiilor a uitat să facă acest lucru.

În sprijinul afirmațiilor sale, Adrian Porumboiu a arătat că are facturi de la firma care se ocupă de distrugerea carcaselor de animale sau a altor materiale periculoase, din care rezultă că respectivii viței au fost preluați, în vederea distrugerii.

Omul de afaceri este convins că a primit niște sancțiuni exagerate: circa patru milioane euro subvenții aferente anului 2013 care trebuie restituite, considerându-se că au fost primite fără îndeplinirea tutuor condițiilor obligatorii, precum și subvențiile aferente cererilor depuse anul trecut, în sumă de circa opt milioane euro, care urmau să-i intre în conturi în perioada următoare.

„Sunt sancțiuni exagerate, dictate pentru o greșeală omenească, făcută fără reavoință. Înțeleg să primesc o amendă sau o sancțiune, dar ca aceasta să fie în sumă de 12 milioane euro, mi se pare mult prea mult! Practic, sunt împiedicat să-mi desfășor activitatea!”, a declarat Adrian Porumboiu.

Contactat în legătură cu acest subiect, Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui, a anunțat că va formula un punct de vedere oficial în cursul zilei de astăzi.

„Am auzit și eu de acuzațiile formulate de Adrian Porumboiu. Mâine (azi, n.r.) vom transmite un punct de vedere oficial al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Vaslui”, a spus Arteni.

Aceasta este încă o lovitură pe care o încasează Adrian Porumboiu, după ce mai multe bunuri i-au fost scoase la vânzare în contul datoriilor pe care firmele sale le are la bugetul de stat. Chiar astăzi va avea loc o astfel de licitație.

de Marian MOCANU După scoaterea la vânzare a unor bunuri din patrimoniul grupelor de firme Racova ComAgro Pan, Porumboiu mai primește o lovitură: APIA a decis suspendarea plății subvențiilor pentru animale aferente anului 2014, în sumă de opt milioane euro și returnarea a 4 milioane de euro primite necuvenit pentru anul agricol 2013. Sancțiunile au fost date pentru unele neregularități descoperite la un control, Porumboiu declarând că va contesta decizia APIA. Adrian Porumboiu a susținut, ieri, o conferință de presă la ferma de la Târzii, subiectul acesteia fiind faptul că a fost penalizat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile