Home » National » Windows 10, gratuit inclusiv pentru cei care dețin versiuni piratate

Windows 10, gratuit inclusiv pentru cei care dețin versiuni piratate

de Dan Dobrovolschi

În cadrul conferinței WinHEC din China, Terry Myerson, operating system chief al Microsoft, a dezvăluit că oferta de upgrade a noului sistem de operare Windows 10 se va extinde față de ceea ce a fost inițial anunțat. Nu numai că toți cei care au licențe valabile de Windows 7, 8 și 8.1 vor primi upgrade gratuit la noul Windows, ci și cei care nu dețin licențe și folosesc astfel software piratat. Din păcate însă, aceste declarații nu au fost urmate și de explicații suplimentare.

Întrucât declarația a fost făcută într-un contex în care se vorbea despre faptul că foarte puțini utilizatori de Windows din China folosesc o variantă originală a sistemului de operare, declarația ar putea să facă referință doar la utilizatorii din această țară. Totuși, formularea „vom actualiza toate PC-urile care se califică, cu licențe genuine sau non-genuine, la Windows 10” are un caracter general, ceea ce sugerează că și utilizatorii din restul lumii vor beneficia de pe urma acestei inițiative.

Steve Ballmer, fostul CEO Microsoft, a declarat în 2011 că numai 10% dintre utilizatorii de Windows din China foloseau software licențiat, iar un studiu recent spune că software-ul folosit în China este în continuare nelicențiat în proporție de 74%. Utilizarea unui sistem de operare original va avea efecte pozitive pentru utilizatori, pentru dezvoltatori, cât și pentru Microsoft. Posibilitatea de a ține software-ul la zi cu actualizările va rezulta într-un sistem mai bine protejat, dezvoltatorii vor avea un singur sistem de operare pentru care să optimizeze aplicațiile, în timp ce Microsoft atrage mai mulți utilizatori către noul său magazin digital: Windows Store.

Nu există însă detalii despre procesul de upgrade de la o variantă nelicențiată la una licențiată și nici dacă această ofertă are un termen limită, asemeni inițiativei de upgrade anunțată anterior. Meyerson a mai anunțat că Windows 10 va debuta în cursul verii în 190 de țări, 111 limbi și că în China, firmele Tencent și Qihu 360 vor distribui Windows 10 gratuit.

Sursa: go4it.ro

de Dan Dobrovolschi În cadrul conferinței WinHEC din China, Terry Myerson, operating system chief al Microsoft, a dezvăluit că oferta de upgrade a noului sistem de operare Windows 10 se va extinde față de ceea ce a fost inițial anunțat. Nu numai că toți cei care au licențe valabile de Windows 7, 8 și 8.1 vor primi upgrade gratuit la noul Windows, ci și cei care nu dețin licențe și folosesc astfel software piratat. Din păcate însă, aceste declarații nu au fost urmate și de explicații suplimentare. Întrucât declarația a fost făcută într-un contex în care se vorbea despre faptul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Dan Dobrovolschi

%d blogeri au apreciat: