Home » Invatamant » Calificat la trei olimpiade naționale!

Calificat la trei olimpiade naționale!

de Roxana NĂSTASĂ

Alin Sava este elev în clasa a VI-a la Școala Gimnazială “Alexandra Nechita” Vaslui și, cu toate că la prima vedere pare cam timid, băiețelul este un învingător. Alin a reușit o perfomanță notabilă: de a se califica la nu mai puțin de trei olimpiade la faza națională.

Matematica, informatica și fizica sunt cele trei discipline la care băiețelul, prin multă muncă și cu ajutorul profesorilor care l-au pregătit, a reușit să obțină acest rezultat deosebit. Pasionat de mic de aceste discipline, și nu mai, fiind de altfel un elev de 10, Alin este nevoit să renunțe la una dintre olimpiade, întrucât două dintre ele se suprapun. Astfel, dintre matematică și fizică, băiețelul va merge la matematică, pentru că, acolo a fost și anul trecut, cu toate că la fizică a obținut acum, la etapa județeană, punctaj maxim – 28 de puncte din 28. „Nu pot să merg la toate trei. Matematica și fizica se suprapun și, dintre ele două, aleg matematica pentru că am participat și anul trecut”, ne-a spus el.
Alin este pasionat de informatică și participă la cursurile care se țin la Palatul Copiilor. Din partea părinților, micuțul ne-a mărturisit că are toată susținerea, la fel și din partea colegilor care îl felicită la fiecare reușită. Băiatul are însă și un regret, acela că niciodată nu poate participa la activitățile din săptămâna „Școala altfel” pentru că se suprapun cu olimpiadele. În acest an, a rugat-o, însă, pe diriginta sa, ca după ce se întoarce de la olimpiade, să organizeze o excursie unde să poată merge și el. Cu reușita lui Alin se mândresc foarte mulți, iar despre el toți au numai cuvinte de laudă.
„Este unic în istoria școlii noastre, și cred că nu numai în școala noastră, ca un elev să se califice la trei olimpiade naționale. Alin este un elev foarte implicat la clasă, cu rezultate foarte bune, are numai 10 și ne mândrim cu el”, a declarat Vladimir Baban, directorul Școlii Gimnaziale „Alexandra Nechita”.
Alina Moraru, dirigintaCuvinte frumoase despre Alin are și diriginta sa, Alina Moraru: „Ne mândrim cu Alin, cu reușita lui, îl susținem, suntem alături de el și îl așteptăm cu un rezultat bun. Mulțumim și părinților lui care îl sprijină în acest demers cu școala și profesorilor care muncesc cu el în afara orelor de curs, pentru că, pentru performanță, trebuie muncă”.
Când va fi mare, Alin își dorește să meargă tot pe domeniul informaticii și să fie programator IT.

de Roxana NĂSTASĂ Alin Sava este elev în clasa a VI-a la Școala Gimnazială “Alexandra Nechita” Vaslui și, cu toate că la prima vedere pare cam timid, băiețelul este un învingător. Alin a reușit o perfomanță notabilă: de a se califica la nu mai puțin de trei olimpiade la faza națională. Matematica, informatica și fizica sunt cele trei discipline la care băiețelul, prin multă muncă și cu ajutorul profesorilor care l-au pregătit, a reușit să obțină acest rezultat deosebit. Pasionat de mic de aceste discipline, și nu mai, fiind de altfel un elev de 10, Alin este nevoit să renunțe…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Felicitari! Pacat ca nu a mers si la Concursul de geografie Terra . Ar fi primit subiecte gata rezolvate! Incredibil, dar asa s-a intamplat sambata. Ministerul a trimis subiecte pe care era trecuta si rezolvarea . Elevilor nu le-a ramas decat sa scrie pe foaia de concurs rezolvarea primita .

%d blogeri au apreciat: