Google+
Home » Uncategorized » Deputatul Solomon, zmeul din Consiliul Local Bârlad

Deputatul Solomon, zmeul din Consiliul Local Bârlad

de Simona MIHĂILĂ

* Deputatul PSD a stat în capul mesei primei ședințe ordinare a Consiliului Local de după demisia lui Constantinescu, în totala admirație a subalternului său, primarul Marin Bunea, în numele căruia Solomon a vorbit chiar și neîntrebat. Niciun consilier nu a îndrăznit să-l deranjeze în timp ce dădea lămuriri nesolicitate. Culmea comicului a fost atunci când domnul deputat, în lipsa argumentelor legale, a ținut partea unui afacerist local invocându-i inocența în relația de business pe care acesta o derulează de 17 ani cu primăria. Dacă încercarea ar fi ținut, comerciantul ar fi primit, probabil, pe tavă un contract pentru un teren bine poziționat în oraș.

Deputatul PSD Adrian Solomon nu are odihnă. Nici bine nu și-a epuizat agenda la Parlament, că a alergat într-un suflet la Bârlad unde, în loc să se relaxeze după trei zile de muncă istovitoare, s-a “înființat” la primărie, unde-l aștepta pierdut în spațiu subalternul său, primarul Marin Bunea.

bunea_marin33Joi, acesta a avut de trecut testul primei ședințe ordinare a Consiliului Local după demisia lui Constantin Constantinescu, iar Solomon nu-l putea lăsa să treacă singur prin așa dificilă încercare. Mai ales că ordinea de zi era doldora de proiecte de hotărâre inițiate special să încununeze înaltul nivel de competență al lui Bunea prin atribuirea de noi si diverse responsabilități.

O persoană precum primarul interimar Bunea, care, de curând, declara ingenuu că el nu cunoaște legea în baza căreia a ajuns în fruntea orașului, nu trăiește oricând un moment atât de înălțător, în care 21 de oameni cu scaun la cap îl numesc într-o sumedenie de comisii si comitete de însemnată importanță pentru comunitate.

Nu băgăm totusi mâna în foc că Bunea s-a prins până la sfârșitul ședinței de ceea ce i s-a întâmplat, dar nici nu-l putem invinovăți. Pe parcursul celor aproape două ore cât a durat ședința, persoana lui a fost complet eclipsată de cea a “domnului deputat” (dacă cineva poate fi destul de mirat de o asemenea situație).

Solomon a vorbit de câte ori i-a tunat și nu s-a lăsat încurcat de lege (aceea care spune că într-o ședință de consiliu local se poate lua cuvântul la cererea adresată președintelui de ședință si numai dacă acesta este de acord). E adevărat, nici președintele – respectiv Dorin Apostol – nu a avut viteza de reacție necesară pentru a-l opri pe Solomon, în cazul în care, prin abusrd, ar fi avut tupeul să o facă.

Așa că “domnul deputat” le-a oferit tuturor o mostră din cum decurge o ședință de partid în care cel care trebuie să ia cuvântul este cel care are dreptate. Și cum șeful are întotdeauna dreptate, deputatul Solomon, liderul PSD Bârlad, a preluat frâiele “dezbaterilor” nestingherit, așa cum rar a fost văzut în plenul Parlamentului, acolo unde bârlădenii chiar l-au rugat să-și expună abilitățile.

A făcut recomandări, a dat sfaturi, i-a certat pe consilierii indisciplinați, s-a indignat, s-a calmat, s-a aprins, a oferit soluții, sugestii, folosind o gamă variată de tonuri, ale căror intensitate Bunea, ca și alți subalterni ai lui Solomon, prezenți la ședință, au simțit-o cel mai bine la nivel muscular. La musculatura gâtului, mai exact, cea care coordonează mișcările aprobatoare ale capului.

De ce ar vrea Solomon să albească rufe murdare?

Un singur rateu a dat Solomon în demonstrația sa de șef care știe de toate: momentul în care a încercat să facă psihanaliza unui om de afaceri din Bârlad. Un afacerist, pe care îl cheamă Maxim și în numele căruia Nicolae Spînu, directorul tehnic al primăriei, le-a cerut consilierilor să-i “prelungească” un contract de concesiune a unui teren din zona spitalului (vizavi de clădire, în stația de autobuz). Pe acest teren, Maxim a ridicat o construcție de unde, din 1999, face comerț. Bun loc, bun vad, fructuoasă activitate, de vreme ce patronul cere prelungire de contract după 17 ani!

Citind actele, pe consilierul Dumitru Boroș, de profesie avocat, l-a jenat “la ochi” informația că se cere prelungirea contractului în condițiile în care acesta expirase de câteva luni.

Ni se cere să <prelungim> un contract care nu mai există. Cum vine asta?”, a fost remarca avocatului Bouroș.

Spînu a pasat-o rapid către “juriștii din primărie” care cică “n-au zis nimic” atunci când au aflat speța. Solomon a încercat potența unei expresii infailibile în mentalitatea alesului de provincie: “prin efectul legii” care face și drege. Încercarea n-a ținut, consilierii (cu mici și tradiționale excepții) lăsându-se convinși de argumentul invocat de Boroș.

După numărătoarea oficială a voturilor, Solomon și-a făcut datoria în fața lui Maxim (ca să nu fie discuții, da?), reluând expozeul cu accente psihanalitice: “probabil nu s-a gândit că …”, “s-o fi gândit că”, “cine știe ce-o fi fost în capul lui”, de nu a cerut prelungirea contractului în timp util, adică.

Fără a manifesta nici cea mai mică urmă că ar putea cădea în ridicol, ditamai deputatul le flutură consilierilor pe sub nas un argument mai jenant decât toate: “Sunteți pregătiți (adică orașul) să-i plătiți suma pe care o va cere Maxim pe construcția de pe terenul respectiv?”.

O fi vrând Solomon să sugereze că el știe ce nu știu alții? Cum că Maxim va cere o sumă de n-o s-o poată Bârladul duce? Interesant!

La fel de interesante sunt și detaliile contractului de concesiune încheiat între acest Maxim și Primăria Bârlad, în 1999. Detalii pe care deputatul Adrian Solomon ni le sugerează a fi atât de “periculoase” pentru bugetul local, încât consilierii ar trebui să se teamă suficient de mult cât să încalce legea și să-i ofere patronului, pe tava, încă un contract de folosință a terenului.

Comments

comments

de Simona MIHĂILĂ * Deputatul PSD a stat în capul mesei primei ședințe ordinare a Consiliului Local de după demisia lui Constantinescu, în totala admirație a subalternului său, primarul Marin Bunea, în numele căruia Solomon a vorbit chiar și neîntrebat. Niciun consilier nu a îndrăznit să-l deranjeze în timp ce dădea lămuriri nesolicitate. Culmea comicului a fost atunci când domnul deputat, în lipsa argumentelor legale, a ținut partea unui afacerist local invocându-i inocența în relația de business pe care acesta o derulează de 17 ani cu primăria. Dacă încercarea ar fi ținut, comerciantul ar fi primit, probabil, pe tavă un&hellip;

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

 • alcantara

  Asa se intampla, daca barladenii aleg niste mucosi, gen Solomon, Bunea, Constantinescu etc sa-i reprezinte. Nu e in Romania niciun oras de 50000 de locuitori mai inapoiat, mai murdar, mai plin de gropi, fara niciun hypermarket (Liedl si penny sunt supermarketuri), in afara de Barlad. Nici macar cu unele orase de 20000-30000 de locuitori nu se compara, nu e nicio strada asfaltata de la cap la coada, chiar langa primarie sunt gropi, nu mai vorbim de strazi ca Vasile Parvan, Epureanu etc. Cand erau la putere aia de la PDL, Constantinescu zbiera ca nu-s bani de centura, ca nu vrea Boc. Apoi, pana cand si-a dat demisia primarul, din 2012, a fost Ponta, PSD-sit de-al lui, la putere. Nici cu ai lui la putere nu a fost in stare sa faca nimic, in vreme ce alte orase au sosele de centura. Asa ca, bai nea Solomoane, ciocu” mic, ca esti inca un cacacios si jumatate in parlamentul ala!

 • MIHAELA

  Incercati sa comentati ce tine de activitatea alesilor…nu de familia acestora….si jigniti mai putin,si documentati-va mai mult!Tinand cont ca sunt ruda cu unul din ei,nu accept atatea vorbe false,in acest fel jigniti mai multa lume,ar trebui sa va fie rusine…..limitati-va doar la-politica lor-!

  • lili trifu

   daca esti ruda cu ei de ce ii faci de ras? solomon o fi el hot, dar cunoaste gramatica imbii romane. invat-o si tu daca vrei sa fii la inaltime

 • ion

  Bun materilul si as dori sa completez cu declaratia lui Valeriu Costachescu , data publicului de Daniel Andrei in 2012 in campania electorala, “Spaga de la Maxim i-am dus-o eu lui Titi” ……………………………..Prietenii stiu de ce ?

 • radian

  psd egal partid corupt

  • cuza-voda

   corupt si plin de corupt. nepotisme, increngaturi murdare. vanzatori de tara

 • radian

  cum adica tata-sau lucreaza la cup? domnul solomon senior a intrat prin concurs?

  • grigoras

   da, concurs!!! cinci pe loc erau. poba scrisa, orala, practica.

   • cuza-voda

    faci misto?

 • gerila

  tata lui Solomon mai este angajat -pensionar la cup? un tanar fara loc de munca nu poate intra acolo, dar pe taica-sau care e pensionar l-a ingramadit in organigrama fara pic de rusine

  • grigoras

   i-a fost rusine. ii ardeau obrajii. dar si-a clacat pe inima

   • cuza-voda

    aici se vorbesc lucruri serioase

 • gerila

  asta n-are limite? chiar asa, pe fata isi face de cap? Solomon, asa de disperat esti frate?

  • grigoras

   o face de plictiseala

   • cuza-voda

    daca vreti sa stiti, solomon este un gospodar foarte bun. a starnit multa mafie

 • observatorul

  Acest cancer al politicii barladene a cuprins cu duhoarea sa cadaverica CL local
  prin prezenta acestui personaj sinistru.Curvasaria politica statuata la gradul suprem este reprezentata de acest specimen cu ceafa lata si ingalata de gel.
  Du-te pe pustiu sa scapam de blestemul vostru.

  • gerila

   prea putin conteaza ceafa si gelul din par. astea nu m-ar deranja daca ar fi un om cinstit care vrea binele orasului. dar a ajuns un parazit si el si se pare ca e tot ce-si doreste de acuma inainte

   • grigoras

    ceafa grasa si gelul sunt mai importante. ce-i aia om cinstit?

    • cuza-voda

     mi se pare ca aiurezi ma. du-te si te culca. esti beat?

  • grigoras

   mamaaa. nu ti-o iesit fum pe urechi cand ai scremut termenii astia? unii sint de legat

  • cuza-voda

   tu esti liberal sau ce? asta-i limbaj ca sa-l folosesti la un om care vrea binele orasului?

 • bombonelu_acrit

  Vechea Hidra pesedista decapitata de curind a scos un nou cap , o hidosenie
  baloasa poreclita chiar de catre colegii sai , Manelistul Geluit !
  Departamentul de aplaudaci virtuali vor aparea imediat sa umple cu
  zabale virtuale laudind cit de tinar si bun e hidosenia geluita.Cipriane
  vezi ca Ilona te supervizeaza la comment-uri.

  • gerila

   am auzit si eu ca nevasta-sa are un nou loc de munca: sta pe net si raspunde comentariilor din ziare si de pe facebook. mai bine ar pune mana pe carte

   • grigoras

    esti gresit informat. sta cu tigara in mana prin restaurante

    • cuza-voda

     da tu pe unde stai de o vezi? n-are voie sa fumeze? e treeaba ta ca fumeaza? e sanatataea ei si plaminii ei. daca domnul deputat o lasa ce treaba ai tu?

   • cuza-voda

    da ce treaba ai tu cu familia? esti un fustrat ca nu ai nevasta sau cam asa ceva?

  • grigoras

   ciprian si ilona sunt fratii lui? sau angajatii de la cabinetul de senator?

   • cuza-voda

    baaaaaaai, esti cu pluta????????????????? Domnul deputat nu e senator. E deputat, cretinule

   • bombonelu_acrit

    Feraru Ciprian ex-liberal (fost presedinte ales cu scandal la PNL) cumparat ca un sac de cartofi de Manelistul Geluit.
    Ilona Solomon consoarta de etnie rroma a Manelistului Geluit.

    • grigoras

     de ce e de etnie rroma? ca e mai neagra la fatza? sau ca e din familie cunoscuta ca fiind e tigani? si ce legatura are cu feraru sau cu supervizatul comentariilor? macar zi ca sa inteleaga lumea ca daca vorbesti numai pt ei, mai bine da-le sms-uri

  • cuza-voda

   nu sunteti mai presus. esti un fustrat si un invidios. solomon va fi cel mai bun primar. pacat de partidul care l-a ales ca nu-l va lasa pana ce nu se va corupe

 • Didita Gheltu

  ..intrebati-l pe Solomon cit a luat de la Maxim pt acest serviciu?D-le Boros nu va lasati….sa se termine odata mismasurile lui Solomon

  • gerila

   maxim e unul din marii sponsori ai PSD-ului. de aia ii tremura turul pantalonilor lui solomon

   • grigoras

    atunci mai bine ar purta fusta

  • grigoras

   nu va lasati domnu boros! bateti palma cu el

   • cuza-voda

    ai vrea tu sa se minjeasca deputatul de mana unui avocat care i-a si pelea de pe oameni

  • cuza-voda

   boros e bouros. un avocat care ia si pelea de pe om. solomon nu ia pelea de pe nimeni. e un ales al poporului. trebuie respectat. nu puneti lupul paznic la oi

%d blogeri au apreciat: