Home » Invatamant » Investiții la Liceul „Mihai Eminescu”

Investiții la Liceul „Mihai Eminescu”

de Mihaela NICULESCU

Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad funcționează într-o clădire imensă, care, în cea mai mare parte, este degradată de timp și intemperii. Peste o lună vor începe unele investiții care vor mai rezolva unele probleme ale clădirii.

Anul acesta, Consiliul Local Bârlad a alocat Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” 4,37 milioane de lei, din care aproape 400.000 de lei pentru investiții și restul pentru salariile profesorilor și utilități. În câteva săptămâni vor începe lucrările de înlocuire a acoperișului corpului A al clădirii și vor continua lucrările la corpul C. Prin înlocuirea totală a acoperișului corpului A va fi rezolvată și situația bibliotecii, care, de câțiva ani, este afectată de igrasie și mucegai. Apa s-a infiltrat prin tavan din cauza acoperișului avariat și s-a scurs pe pereții bibliotecii, făcând-o, în cele din urmă, inutilizabilă. Conducerea liceului speră ca la începutul noului an școlar elevii să găsească o Liceu ME 2bibliotecă fără igrasie, reparată și igienizată.
„Pe lângă aceste lucrări, noi vom încerca să înlocuim parchetul din sala de sport și să amenajăm, probabil cu zgură, terenul de sport din curtea liceului, al cărui gard a fost construit anul trecut tot cu sprijinul Consiliului Local”, a declarat prof. Gheorghe Pricop, directorul Liceului „Mihai Eminescu”.
Investițiile de care ar avea nevoie clădirea liceului sunt numeroase și costisitoare. Din cele șapte corpuri ale liceului, în corpurile A și B nu s-a făcut nicio investiție în ultimii 20 de ani. Corpul C a fost reparat acum doi ani, când au început și lucrările la acoperiș. Corpul G a fost reabilitat printr-un proiect finanțat de Banca Mondială și s-a reușit reabilitarea căminului, inclusiv acoperișul.
Directorul Pricop speră ca licitația pentru lucrările programate anul acesta la Liceul „Mihai Eminescu” să aibă loc după Paște.

de Mihaela NICULESCU Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad funcționează într-o clădire imensă, care, în cea mai mare parte, este degradată de timp și intemperii. Peste o lună vor începe unele investiții care vor mai rezolva unele probleme ale clădirii. Anul acesta, Consiliul Local Bârlad a alocat Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” 4,37 milioane de lei, din care aproape 400.000 de lei pentru investiții și restul pentru salariile profesorilor și utilități. În câteva săptămâni vor începe lucrările de înlocuire a acoperișului corpului A al clădirii și vor continua lucrările la corpul C. Prin înlocuirea totală a acoperișului corpului A va fi rezolvată…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: