Home » National » DNA: Darius Valcov avea peste 100 de tablouri cumparate cu bani din trafic de influenta, cu care voia sa-si deschida o galerie de arta. Unde isi tinea averea fostul ministru

DNA: Darius Valcov avea peste 100 de tablouri cumparate cu bani din trafic de influenta, cu care voia sa-si deschida o galerie de arta. Unde isi tinea averea fostul ministru

Darius Valcov a scapat deocamdata de arestul preventiv, dar trebuie sa dea socoteala pentru cele aproximativ o suta de tablouri care i-ar apartine si pe care le-a dat pe la prieteni din momentul in care procurorii au inceput sa il cerceteze.

Anchetatorii au gasit panzele prin dulapuri sau pe sub paturi. Ba mai mult, aveau in plan sa cerceteze si cimitirul din Slatina, unde aveau informatia ca ministrul ascundea diverse sume.
Darius Valcov nu vrea sa vorbeasca despre cele 101 tablouri pe care le-ar fi cumparat prin intermediul bunului sau amic Lucian Susala si le-ar fi ascuns apoi pe la cunostinte de teama sa nu fie prins.
Spun insa procurorii ca operele de arta gasite la patru adrese din judetul Olt, dar si Bucuresti ar fi fost cumparate de la doua case de licitatii cu banii obtinuti din traficul de influenta. Fostul ministru a trecut, vineri, pe la DNA, insa nu a apucat sa dea declaratii pe aceasta tema.
Anchetatorii au facut demersuri pentru a verifica si cateva cavouri din cimitirul de la Slatina, unde s-a speculat ca ar fi ascunsi bani ai fostului demnitar. Insa. pana la noi descoperiri, DNA a strans cele aproape 100 de picturi la sediu si s-a transformat peste noapte intr-un veritabil muzeu de arta.
Vestea prosta pentru iubitorii de arta este ca nu pot admira cele aproape 100 de panze ce apartin lui Valcov, pentru ca se afla in camera de corpuri delicte. De aici vor fi transferate intr-un muzeu specializat, sub strasnica paza.
La mijloc sunt lucrari semnate: Pablo Piccasso, Samuel Mutzner, Andy Warhol, dar si prictori modernisti precum Horia Bernea, Eustatiu Stoenescu, ori clasici ca Grigorescu, Baba, Nicolae Tonitza sau Stefan Luchian. 15 dintre panze au fost facute publice, iar acestea, potrivit unui evaluator de arta, ar valora impreuna aproximativ 50.000 de euro.
„Sunt lucrari de nivel mediu, mai putin grafica lui Wharol si Picasso, pe care nu le gasesti la noi. Achizitiile lui nu sunt de colectionar, ci de investitor. In ceea ce priveste lucrarile de arta romaneasca pe care le-am vazut, ele sunt convertibile, sunt solvabile. Gradul e destul de ridicat, dar nu pot iesi foarte mult din spatiul valoric in care a fost facuta achizitia”, a spus Pavel Susara, evaluator arta.
Acelasi Valcov ar mai avea in colectie si Nicoale Grigorescu, insa anchetatorii nu au facut referire. Potrivit unor informatii, Valcov ar fi vrut sa-si dechida o galerie de arta.
Darius Bogdan Vlacov este suspectat ca a primit bani pentru influenta pe care o avea in calitatea sa de primar al municipiului Slatina. El este acuzat si ca a infiintat prin interpusi trei societati comerciale pe care le controla si prin intermediul carora spala banii obtinuti din coruptie, sub forma de contracte fictive. Valcov este in prezent in arest la domiciliu, in casa parintilor sai din Slatina.
Sursa: incont.ro
Darius Valcov a scapat deocamdata de arestul preventiv, dar trebuie sa dea socoteala pentru cele aproximativ o suta de tablouri care i-ar apartine si pe care le-a dat pe la prieteni din momentul in care procurorii au inceput sa il cerceteze. Anchetatorii au gasit panzele prin dulapuri sau pe sub paturi. Ba mai mult, aveau in plan sa cerceteze si cimitirul din Slatina, unde aveau informatia ca ministrul ascundea diverse sume. Darius Valcov nu vrea sa vorbeasca despre cele 101 tablouri pe care le-ar fi cumparat prin intermediul bunului sau amic Lucian Susala si le-ar fi ascuns apoi pe la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: