Home / Administratie / Bani pentru profesorii vasluieni

Bani pentru profesorii vasluieni

De Marian MOCANU

Profesorii din municipiul Vaslui care au obținut în instanță plata unor drepturi salariale își vor primi banii în perioada următoare. La rectificarea de buget făcută în cadrul ședinței de Consiliu Local a municipiului Vaslui de săptămâna trecută, Eugen Boț, directorul economic al Primăriei Vaslui, a anunțat faptul că Guvernul a aprobat devansarea din trimestrul IV a acestui an pentru primul trimestru a sumei de 1,5 milioane lei. Această sumă provine din cota de TVA și este destinată strict pentru plata drepturilor salariale a personalului din învățământ decise prin hotărâri judecătorești definitive.

„Dacă nu se achită sumele respective, penalitățile și dobânzile sunt suportate de bugetul primăriilor care nu respectă hotărârile judecătorești, spre deosebire de sumele în sine, care vin de la bugetul de stat. Noi am solicitat translatarea acestor cheltuieli bugetare din trimestrul IV în trimestrul I tocmai pentru a nu risca să plătim respectivele penalități!”, a explicat Eugen Boț consilierilor opoziției, care nu erau de acord cu respectivul paragraf din rectificarea de buget.

„Nu sunt banii primăriei, provin de la bugetul de stat și au destinație precisă – plata drepturilor salariale a personalului din învățământ. Nu suntem nici în pericol ca, în ultimul trimestru a acestui an, să nu fie bani pentru plata salariilor cadrelor didactice, vom primi atunci suplimentare de buget în acest sens”, a mai spus Eugen Boț.

De Marian MOCANU Profesorii din municipiul Vaslui care au obținut în instanță plata unor drepturi salariale își vor primi banii în perioada următoare. La rectificarea de buget făcută în cadrul ședinței de Consiliu Local a municipiului Vaslui de săptămâna trecută, Eugen Boț, directorul economic al Primăriei Vaslui, a anunțat faptul că Guvernul a aprobat devansarea din trimestrul IV a acestui an pentru primul trimestru a sumei de 1,5 milioane lei. Această sumă provine din cota de TVA și este destinată strict pentru plata drepturilor salariale a personalului din învățământ decise prin hotărâri judecătorești definitive. „Dacă nu se achită sumele respective,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Somaj tehnic: Etapele pe care trebuie să le parcurgă angajatorii

Agenția Județeană pentru Ocuparea Fortei de Muncă (AJOFM) Vaslui ...

A știut Boroș de decizia luată de Minister de transformare a spitalului din Bârlad in spital suport de tratare a pacientilor cu Covid-19?

Comunicat de presa     Deputat Adrian Solomon Organizatia ...

Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral de mână

Declarația pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: