Home » Justitie » Ministrul Justiției, în vizită la Vaslui

Ministrul Justiției, în vizită la Vaslui

de Marian MOCANU

La sfârșitul săptămânii trecute, Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, însoțit de chestorul Cătălin Claudiu Bejan, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, a făcut o vizită inopinată în județul Vaslui. Scopul a fost evaluarea clădirilor în care-și au sediile judecătoriile din Vaslui și Huși, în scopul includerii acestora într-un program de reabilitare. Ministrul Cazanciuc s-a arătat impresionat de starea proastă în care se află clădirea Judecătoriei Vaslui care, fiind monument istoric, nu a beneficiat de reparații capitale de ani buni.

Judecătorii vasluieni au avut parte vineri de vizita ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, venit în județul Vaslui pentru a se informa cu privire la problemele cu care se confruntă magistrații. Este prima vizită, în ultimii zece ani, a unui înalt oficial din justiție.

După o întâlnire de circa trei ore avută cu președintele Tribunalului Vaslui, Elena Diana Sârghi, vizita a continuat la Judecătoria Vaslui. Aici, Robert Cazanciuc s-a arătat impresionat de starea de degradare în care se află clădirea, cu săli de judecată în care umezeala și mucegaiul sunt oaspeți permanenți, cu holuri ori birouri întunecoase și care duc lipsă de o văruială serioasă.

Ministrul Cazabciuc a anunțat că va include Judecătoria Vaslui pe lista instanțelor care vor fi complet reabilitate.

„Tribunalul Vaslui se prezintă în condiții mai mult decât decente, este o instanță care, având un volum de activitate normal, funcționează așa cum ar trebui să funcționeze toate instanțele din România. În schimb, sediul Judecătoriei Vaslui ar trebui să intre într-un program de reabilitare, fie cu fonduri de la Ministerul Justiției, fie, dat fiind vorba că este o clădire de patrimoniu, accesând programe prin Ministerul Dezvoltării”, a declarat ministrul robert Cazanciuc.

În continuarea vizitei, oficialitățile au vizitat Penitenciarul Vaslui și Judecătoria Huși.

de Marian MOCANU La sfârșitul săptămânii trecute, Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, însoțit de chestorul Cătălin Claudiu Bejan, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, a făcut o vizită inopinată în județul Vaslui. Scopul a fost evaluarea clădirilor în care-și au sediile judecătoriile din Vaslui și Huși, în scopul includerii acestora într-un program de reabilitare. Ministrul Cazanciuc s-a arătat impresionat de starea proastă în care se află clădirea Judecătoriei Vaslui care, fiind monument istoric, nu a beneficiat de reparații capitale de ani buni. Judecătorii vasluieni au avut parte vineri de vizita ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, venit în județul Vaslui pentru a se informa…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: