Home » Administratie » Primarul Vasile Pavăl și-a prezentat raportul!
Vasile Paval

Primarul Vasile Pavăl și-a prezentat raportul!

de Marian MOCANU

În cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local a municipiului Vaslui, primarul Vasile Pavăl a prezentat consilierilor raportul activității pe anul 2014. Consilierii de opoziție au apreciat că în raport sunt trecute doar realizările, nu și insuccesele și s-au arătat deranjați de faptul că documentul nu le-a fost suspus aprobării.

 Raportul pe anul 2014 prezentat de Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, în ultima ședință de Consiliu Local arată o stare îmbucurătoare în ceea ce privește dezvoltarea din punct de vedere a infrastructurii, cât și a serviciilor sociale asigurate de municipalitatea vasluiană. Volumul de venituri și cheltuieli aferente anului trecut este unul dintre cele mai mari de după Revoluție, o bună parte din bani reprezentând surse atrase din fonduri europene pentru proiectele și programele de dezvoltare a municipiului.

Per total an, în visteria primăriei au intrat anul trecut peste 135,6 milioane lei (cu peste 14 milioane lei mai mult decât estimările de la începutul anului), din care 21,1 milioane lei reprezintă încasări de taxe și impozite de la populație sau agenți comerciali.

Nivelul de colectare a taxelor și impozitelor, de peste 92%, unul dintre cele mai mari înregistrate în municipiile reședință de județ din țară, dar și felul în care s-au cheltuit, în special pentru investiții în infrastructură și servicii sociale, bugetul primăriei, au situat Vasluiul pe locul II pe țară, după Iași, în statistica Institutului Național de Politici.

În ceea ce privește cheltuielile, Primăria Vaslui a încheiat anul 2014 cu un excedent de peste trei milioane lei, bani care vor fi folosiți în acest an pentru finanțarea unor lucrări edilitar-gospodărești, propuse de municipalitate, incluisv pentru reabilitarea unor școli ori pentru construirea de noi obiective.

În afara investițiilor din bugetul propriu al primăriei, s-a continuat sau finalizat proiectele din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană. O parte dintre acestea, cum ar fi cel cel de montare de camere de supraveghere video, și-au dovedit utilitatea, statistica fenomenelor antisociale pe aria supravegheată arătînd că aceste acte au scăzut considerabil în zonele supravegheate.

În plus, s-au creat premisele ca în vara acestui an, să fie încheiate lucrările de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare și a zonei adiacente. Tot anul trecut, a fost finalizată și Piața Cetrală, una dintre cele mai moderne din Moldova. Au continuat investițiile pentru societățile municipalității, incluisv prin achiziția unor vehicule noi de curățenie, printr-un proiect derulat cu raioane din Republica Moldova, finanțat din fonduri europene.

Nu au fost uitate nici activitățile cultural artistice organizate pe parcursul anului trecut de municipalitate sau la care primăria Vaslui a fost parteneră, cum este cazul Festivalului de Umor „Constantin Tănase”.

„Având în vedere cele prezentate, consider că municipiul Vaslui se află pe un drum bun în ceea ceprivește modernizarea nu doar a infrastructurii, ci și a serviciilor sociale, calitatea acestora crescând de la an la an. Nimic din toate acestea nu s-ar fi putut realiza fără munca și implicarea funcționarilor din aparatul primăriei și fără ajutorul dumneavoastră, consilierii locali, ori a locuitorilor municipiului Vaslui. Rezultatele bune obținute anul trecut și în anii precedenți ne obligă să continuăm în același fel, și în perioada următoare să implementăm noi proiecte de dezvoltare a municipiului Vaslui”, a încheiat Vasile Pavăl prezentarea raportului de activitate a primarului pe anul 2014.

Obiectii la raport

volocaru

Alexandru Volocaru

Deși a fost vorba doar de o prezentare a acestui raport în cadrul ședinței Consiliului Local, care nu necesita aprobarea consilierilor locali, unii consilieri au simțit necesar să-și exprime încă odată opoziția la orice inițiativă sau rezultat pozitiv a municipalității. Astfel consilierul independent Alexandru Volocaru și-a exprimat consternarea că în raportul prezentat de primar se regăsesc doar realizările acestuia, nu și insuccesele ori lucrurile mai puțin pozitive.

„Poate avem și noi un cuvînt de spus, de ce acest raport nu este supus aprobării? Nu cred că s-au făcut doar lucruri bune, cele rele nu sunt prezentate în acest raport! Doresc să remarc și faptul că opoziția nu este niciodată consultată când e vorba de strategia de dezvoltare a municipiului, poate dorim și noi să ne aducem aportul, poate avem și noi idei bune! Consider că se face abuz de putere, noi suntem puși doar să votăm anumite proiecte, nu și să participăm la întocmirea lor!”, a spus consilierul Volocaru.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: