Home » National » România a învins Insulele Feroe, scor 1-0, în preliminariile Euro-2016

România a învins Insulele Feroe, scor 1-0, în preliminariile Euro-2016

Reprezentativa României a învins, duminică, la Ploiești, cu scorul de 1-0 (1-0), selecționata Insulelor Feroe, într-un meci contând pentru etapa a cincea a grupei F de calificare la Campionatul European din 2016, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Claudiu Keșeru, în minutul 21.

1-0: Lovitură liberă de la circa 27 de metri lateral stânga executată de Maxim, un jucător din zidul Insulelor Feroe a deviat, mingea a lovit bara, a revenit în teren, iar Keșeru din patru-cinci metri a trimis în plasă.

Iordănescu: A fost greu dar am meritat această victorie

Selecționerul Anghel Iordănescu a declarat, duminică seară, după meciul cu Insulele Feroe, scor 1-0, că naționala României a meritat această victorie, obținută greu, subliniind că evoluția jucătorilor a fost afectată de starea terenului.

„A fost un succes greu, obținut printr-o risipă de efort extraordinară, dar am meritat această victorie. Sunt trei puncte foarte importante, după o evoluție nu prea bună, dar generată de starea terenului. Din păcate am ratat mai multe ocazii, nepermis de ușor. Felicit jucătorii, și-au dorit victoria, au muncit pentru ea. Totul se judecă prin cele trei puncte obținute. Ne-am dori ca toți jucătorii noștri de valoare să fie pregătiți, apți de joc. Ne-au lipsit Marica, Stancu… Gazonul ne-a defavorizat, cred că gazdele puteau să facă mai mult. Pe suporteri îi apreciem, îi iubim, probabil că i-am dezamăgit și noi. Cred că ne vom mai întoarce la Ploiești. Grupa se mai joacă, România, Irlanda, Grecia, Ungaria pot reclama oricând prezența la un Campionat European”, a declarat Iordănescu la TVR.

Raț: Naționala Insulelor Feroe nu mai e ca acum zece ani, e o echipă care poate pune probleme

Fundașul Răzvan Raț a declarat, duminică, după meciul cu reprezentativa Insulelor Feroe, scor 1-0, din preliminariile Euro-2016, că naționala feroeză nu mai este ca acum zece ani, ci a devenit o echipă care poate pune probleme.

„Feroe nu mai este echipa de acum zece ani în fața căreia doar prin faptul că erau dezorganizați se putea câștiga. Acum este o echipă care poate pune probleme”, a spus Raț la TVR1.

El a precizat, referitor la faptul că a ajuns la 103 selecții în echipa națională, că speră să fie convocat în continuare: „Sper să fiu în continuare la echipa națională, e o onoare și o o mândrie în același timp”.

Echipele de joc

România: Pantilimon – Papp, Chiricheș, Grigore, Raț – Pintilii, Sânmărtean (Prepeliță ’85) – Popa (Torje ’71), Rusescu (Tănase ’60), Maxim – Keșeru. Selecționer: Anghel Iordănescu

Insulele Feroe: Nielsen – J. Davidsen, Gregersen, Nattestad, V. Davidsen – Faero (A. Olsen ’74) – Vatnhamar, Holst, B. Olsen (Sørensen ’79), Jacobsen (Joensen ’79) – Edmundsson. Antrenor: Lars Olsen.

Cartonașe galbene: Torje ’83, Keșeru ’90+3 / Gregersen ’63

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Portugalia, cu Artur Dias la centru. El a fost ajutat de asistenții Bertino Miranda și Rui Tavares și de asistenții suplimentari Manuel De Sousa și Hugo Miguel.

Arbitru de rezervă a fost Alvaro Mesquita.

La meci au asistat aproximativ 14.000 de spectatori, iar fanii au scandat împotriva FRF și l-au înjurat pe mijlocașul stelist Cristian Tănase.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: