Home » Social » Trei incendii într-o zi

Trei incendii într-o zi

de Marian MOCANU

Joi, 26 martie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a trei incendii, în trei localități diferite.

În ziua menționată, în jurul orei 13:30, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje din localitatea Poienești. În momentul sosirii pompierilor la fața locului, incendiul se manifesta cu violență la depozitul de furaje, la adăpostul de animale și la o bucătarie de vară, fiind nevoie de intervenția a două autospeciale. Flăcările au distrus aproximativ o tonă de furaje, adăpostul de animale și șase metri pătrați din tavanul din scândură al bucătăriei de vară. Pompierii au reusit să lichideze incendiul înainte să se extindă către cele două case din curte. Cel  mai probabil, cauza a fost un foc deschis, făcut pentru arderea unor deșeuri, care, lăsat nesupravegheat, s-a extins către depozitul de furaje și celelalte anexe din gospodărie.

Incendiu la o casă din Bârlad

Un coș defect de fum era să provoace o tragedie la Bârlad. Pompierii au fost solicitați  joi la ora 14:06, pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la o casă de pe strata I.C. Brătianu. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă cu cinci subofițeri, care au reușit să lichideze incendiul înainte ca acesta să se propage la întreaga locuință. În urma incendiului, au ars aproximativ cinci metri pătrați din astereala din lemn a casei.

Autoturism distrus de flăcări

Joi seară, la ora 21:25, pompierii militari fost anunțați cu privire la un incendiu ce se manifesta la un autoturism aflat pe Bulevardul Republicii din municipiul Vaslui. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj de stingere cu o autospecială de intervenție, care a reușit lichidarea incendiului inainte ca acesta să se propage la întreg autoturismul,  reușindu-se salvarea a 80% din vehicol. Au ars elementele din plastic ale compartimentului motor și s-au deteriorat cauciucul dreapta față și capota. Cel  mai  probabil  incendiul, a fost generat de un scurtcircuit electric.

de Marian MOCANU Joi, 26 martie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a trei incendii, în trei localități diferite. În ziua menționată, în jurul orei 13:30, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje din localitatea Poienești. În momentul sosirii pompierilor la fața locului, incendiul se manifesta cu violență la depozitul de furaje, la adăpostul de animale și la o bucătarie de vară, fiind nevoie de intervenția a două…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: