Home » Social » Vasluienii nu vor la tratament de Paște

Vasluienii nu vor la tratament de Paște

de Roxana NĂSTASĂ

A venit seria a patra de bilete de tratament din acest an, însă vasluienii care au depus cereri nu prea se înghesuie, întrucât se suprapune cu perioada sărbătorilor pascale. Dacă în primele două serii, Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui a cerut suplimentarea numărului de bilete, acum nici cele disponibile nu sunt luate de către solicitanți. E știut, din experiența anilor precedenți că în această perioadă, cei mai mulți vor să stea acasă și se ocupe de lucrările agricole, iar în perioada Paștelui, să sărbătorească cu familia.

Potrivit directorului instituției, Isabel Bogdan, pentru seria a patra, cu plecare pe 5 aprilie sunt disponibile la CJP Vaslui un număr de 68 de bilete, pentru stațiunile Olănești, Pucioasa, Nicolina și Covasna. Cei care doresc să depună cereri, o pot face cu 30 de zile înainte, însă cei mai mulți depun la începutul anului, acum fiind înregistrate la CJP Vaslui aproximativ 3000 de cereri.

„Până în prezent, sunt înregistrate aproximativ 3000 de cereri pentru bilete de tratament pentru tot anul. Acum distribuim seria a patra de bilete cu plecare pe data de 5 aprilie. Pentru această serie, avem 68 de bilete, însă nu prea vin solicitanții să le ia pentru că se suprapune cu Paștele. După Paște, cu siguranță vor fi solicitări multe”, ne-a declarat directorul CJP Vaslui, Isabel Bogdan.

De menționat că, de aceste bilete, pot beneficia pensionarii înregistrați la CJP Vaslui, pensionarii de invaliditate, asigurații sistemului public de pensii, veteranii de război, persoanele cu handicap și asiguratii care lucrează în condiții speciale. Pe lângă aceștia, pot beneficia de un bilet de tratament și însoțitorii persoanelor cu handicap, copiii minori beneficiari ai pensiei de urmaș și personalul didactic din învățământ.

Durata sejurului pentru un bilet este de 16 zile și cea a tratamentului balnear de 12 zile.

de Roxana NĂSTASĂ A venit seria a patra de bilete de tratament din acest an, însă vasluienii care au depus cereri nu prea se înghesuie, întrucât se suprapune cu perioada sărbătorilor pascale. Dacă în primele două serii, Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui a cerut suplimentarea numărului de bilete, acum nici cele disponibile nu sunt luate de către solicitanți. E știut, din experiența anilor precedenți că în această perioadă, cei mai mulți vor să stea acasă și se ocupe de lucrările agricole, iar în perioada Paștelui, să sărbătorească cu familia. Potrivit directorului instituției, Isabel Bogdan, pentru seria a patra, cu…

Review Overview

User Rating: 4.65 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: